Naslovna » Izlasci » Akcije » Dan slovenske pismenosti i kulture: Knjigoljupci sa Čukarice
Dan slovenske pismenosti i kulture: Knjigoljupci sa Čukarice
Dan slovenske pismenosti i kulture: Knjigoljupci sa ÄŒukarice

Dan slovenske pismenosti i kulture: Knjigoljupci sa Čukarice

Dan slovenske pismenosti i kulture, 24. maj, Kulturni centar „Čukarica“ obeležiće prigodnim kulturnim-umetničkim programom.

Simbolične nagrade biće dodeljene učenicima-knjigoljupcima u petak od 13.00, koji su učestvovali tokom školske 2018/2019. godine u programu „Moje nasleđe – Čitalačka značka“.

Tom prilikom, biće organizovano i druženje sa književnim kritičarima, Violetom Đorđević, višim savetnikom iz Biblioteke grada Beogada i Jovanom Ilić, profesorom srpskog jezika i književnosti, koji će razgovarati sa decom o pročitanim knjigama.

Pre tačno osam meseci, KC „Čukarica“ je pokrenuo projekat „Moje nasleđe“, sa ciljem jačanja i širenja čitalačke kulture, kao i očuvanja bogate kulturne baštine koju su nam preci ostavili. Od tada, u saradnji sa bibliotekarima, nastavnicima srpskog jezika i književnosti i učiteljima osnovnih škola sa Čukarice, održano je 12 radionica, deset za učenike mlađih i starijih razreda i dve za nastavnike i bibliotekare.

Projekat, čiji je moto „Čitaj, čitaj pa osvoji značku u zlatnoj boji“, okupio je oko sto učenika iz 12 čukaričkih osnovnih škola.

KC „Čukarica“ još jednom poziva sve učenike i nastavnike da uzmu učešće u programu „Moje nasleđe – Čitalačka značka“, koji je podržan od GO Čukarica i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.