Naslovna » BG servis » JKP „Zelenilo – Beograd“: Sadnja sezonskog cveća
JKP "Zelenilo - Beograd": Sadnja sezonskog cveća
JKP "Zelenilo - Beograd": Sadnja sezonskog cveća

JKP „Zelenilo – Beograd“: Sadnja sezonskog cveća

Sadnja sezonskog cveća u žardinjerama i u cvetnjacima obavlja se širom Beograda u organizaciji JKP „Zelenilo – Beograd“.

Pažljivim odabirom vrsta i boje cveta, lokacija na kojima se sadi sezonsko cveće i njegovim redovnim održavanjem, „Zelenilo“ se trudi da Beograđanima ulepša svaki novi dan.

U cvetnjacima, cvetnim lejama i na parterima biće zasađeno više od 350.000 komada letnjeg cvetnog rasada na teritoriji deset gradskih opština.

Na zelenim površinama najviše će biti zasađene salvije, kadife, vinke, alisumi i begonije. Najveći broj cvetova krasiće opštinu Stari grad – oko 90.000 komada. Na Novom Beogradu i u Zemunu biće zasađeno više od 82.000, a ne zaostaje ni Savski venac sa blizu 55.000 cvetova. Na opštini Palilula biće zasađeno 45.200 komada sezonskog cveća.

U urbanim sredinama u kojima preovlađuju beton i asfalt, zelenilo je neophodno i sve zelene površine, bez obzira na veličinu, predstavljaju doprinos zdravijem i lepšem životu.

JKP „Zelenilo – Beograd“ sezonskom zamenom cvetnog rasada uz mnogo truda i ulaganja obezbeđuje lep i atraktivan izgled zelenih površina u Beogradu, piše u saopštenju ovog preduzeća.

loading...