Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert posvećen Arsenu Dediću: Sve bilo je muzika
Koncert posvećen Arsenu Dediću: Sve bilo je muzika
Koncert posvećen Arsenu Dediću: Sve bilo je muzika

Koncert posvećen Arsenu Dediću: Sve bilo je muzika

U četvrtak, 30. maja od 20.00, u Sava centru će biti održan koncert „Sve bilo je muzika“, posvećen Arsenu Dediću.

Arsenovu muziku interpretiraće poznati umetnici: Gabi Novak, Matija Dedić, Ana Stanić, Petar Grašo, The Frajle, Sergej Ćetković, Bojana Stamenov, Nikša Bratoš, Klapa Maslina, a kao specijalni gost pojaviće se Hor Kolibri.

Gabi Novak će publici otpevati neke od pesama koje će uvek biti aktuelne i voljene, kao što su „Pamtim samo sretne dane“, „Kuća za ptice“, „On me voli na svoj način“ i brojne druge hitove.

Stihove Arsenove poezije kazivaće poznati beogradski glumac, Dragan Vujić Vujke koji će pružiti priliku da se ponovo čuju nezaborani stihovi uz koje su se mnogi zaljublivali ali i tugovali. Za sada je poznato da će Petar Grašo u Sava centar doneti „okus mora“, Ana Stanić podsetiće na stihove koje je Arsen posvetio jednoj od svojih muza, Mileni Dravić, dok će Bojana Stamenov izvesti njegovu čuvenu odu mladosti.

Ovo će biti omaž Arsenu, jednom od najvećih i najoriginalnijih muzičkih stvaralaca sa naših prostora u poslednjih 50 godina, u organizaciji koncertne agencije „My Way“.

Publika će imati prilike da se podseti večnih Arsenovih hitova, među kojima su „Zagrli me“, „O, mladosti“, „Tamo da putujem“, „Ono sve što znaš o meni“ i mnogi drugi.

Arsen Dedić postao je miljenik publike još od festivala Beogradsko proleće 1967.godine i kultnog filma „Višnja na Tašmajdanu“ (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama „Odabraćeš gore“.

Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade a u poslednjim godinama svog rada nastupao je sa sinom Matijom, proslavljenim džez muzičarem, u koncertnim salama širom bivše Jugoslavije koje su uvek bile popunjene do poslednjeg mesta.

Ulaznice za koncert posvećen Arsenu Dediću „Sve bilo je muzika“ u prodaji su preko mreže Ticket Vision. (danubeogradu.rs)