Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Pekara „Roma“ u Borči: Besplatno pecivo za komšije
Pekara "Roma" u Borči: Besplatno pecivo za komšije
Pekara "Roma" u Borči: Besplatno pecivo za komšije

Pekara „Roma“ u Borči: Besplatno pecivo za komšije

Pekara „Roma“ u Borči, (zanimljivo!) u Ulici bratstva i jedinstva, biće još jednom u centru pažnje javnosti, u petak, 3. maja.

Besplatno pecivo za sve komšije deliće vlasnik pekare „Roma“ Mon Đuraj Đura svojim sugrađanima u naselju Borča od 10.00 do 14.00.

Prvog radnog dana, posle incidenta koji se nedavno dogodio, vlasnik pekare „Roma“ spremiće Borčancima, kao i svim sugrađanima koji tog dana dođu u želji da pruže podršku, različite specijalitete iz svoje pećnice.

Tog dana moja porodica i ja delićemo besplatno pecivo mojim Borčancima, kao i svim ljudima dobre volje koji se odluče da dođu da razmenimo koju lepu reč i osmehe, jer to bi me najviše usrećilo. Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem video i poznata lica svojih komšija, koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi – ističe Đuraj.

U želji da podrže Đuraja i pokažu da su za većinu ljudi u Borči svi dobrodošli i da u Srbiji svako može da slobodno živi i radi, akciji će se pridružiti i poznate ličnosti koje će zajedno sa Đurajem i radnicima pekare deliti pecivo Borčancima.

Pekara „Roma“: Humanitarne akcije

Pekara „Roma“ je osnovana 2012. godine u Borči i trenutno zapošljava desetak ljudi. Tokom proteklih sedam godina, vlasnik pekare Mon Đuraj je svoju zahvalnost prema lokalnoj zajednici u kojoj posluje iskazivao podrškom različitim humanitarnim i društveno odgovornim akcijama poput donacija Udruženju građana osoba sa invaliditetom „Novi Horizont“, manifestaciji Ulica otvorenog srca, donacija opreme OFK-u Lavovi, kao i prilikom prikupljanja novčane pomoći za decu i osobe obolelih od teških bolesti.

Uz to, poslednje dve i po godine pekara „Roma“ svakodnevno donira besplatnu užinu za jedno odeljenje od 25 učenika koji su slabijeg imovinskog statusa kao i za decu izbeglice koje pohađaju školu „Rade Drainac“ u Borči.

Porodica Mona Đuraja je od subote 27. aprila pretrpela niz neprijatnosti i pretnji pošto se na društvenim mrežama pojavila slika stara više od dve godine, a na kojoj jedan od zaposlenih, ujedno i vlasnikov brat, na svom privatnom profilu na društvenoj mreži Instagram pokazuje simbol dvoglavog orla.

Vlasnik pekare je više puta istakao da on nije osoba sa slike, ogradivši se od ovog postupka. Mon Đuraj je uputio javno izvinjenje i poručio da on samo želi da nastavi svoj život i posao kao i do sada.