Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 18. maj 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 18. maj 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 18. maj 2019. (foto: poceloje.rs)

Protest „Jedan od pet miliona“, 18. maj 2019.

I ove subote, 18. maja 2019. od 18.00, biće organizovan protest i protestna šetnja „Jedan od pet miliona / Svi kao jedan“.

Građani će se okupiti kod Terazijske česme na dan kada se održava Noć muzeja.

Upravo je ta manifestacija povod da se organizuje protestni omaž „Putem muzeja iluzija„, „koje je ova vlast načinila od medijskih kuća“, po rečima organizatora.

Kolona će najpre zastati kod „Informera“, a potom i kod „Večernjih novosti“, „Politike“, „Radio Beograda“ i RTS-a, a kraj svih tih institucija govoriće se o iluzijama koje te medijske kuće stvaraju u javnosti.

Posebnu pažnju protest #1od5miliona ponovo će pokloniti medijskom javnom servisu ispred koga će o problemima te medijske kuće, ali i upućenim zahtevima, govoriti neko od studenata.

Okupljanje će biti kod Terazijske česme, a građanima će se obratiti voditelj i novinar Nenad Kulačin i profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković, koji će govoriti i o aktuelnoj temi lažnih diploma i plagiranih doktorata.

Od Terazijske česme građani će se preko Trga Nikole Pašića, potom kroz u Dečansku, pa Nušićevu i na kraju Svetogorsku uputiti do RTS-a u Takovskoj.

Odatle će kolona nastaviti ka Slobodnoj zoni u Pionirskom parku. U Slobodnoj zoni, građani će tradicionalno imati prilike da prate Dnevnik slobodne Srbije, ali ujedno i da pozdrave svoje prijatelje koji već dve nedelje danonoćno brane i čuvaju Slobodnu zonu.

Gosti Slobodnog dnevnika su Gordana Savović i Milovan Mićović iz Požege. (danubeogradu.rs / poceloje.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.