Naslovna » BG servis » Rekonstrukcija centralnih ulica od 15. juna
Rekonstrukcija centralnih ulica u Beogradu
Rekonstrukcija centralnih ulica u Beogradu

Rekonstrukcija centralnih ulica od 15. juna

Od 15. juna će početi rekonstrukcija centralnih beogradskih ulica – Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije.

Početak radova je pomeren, pa će radovi početi od đačkog raspusta, kako se izbeglo stvaranje gužvi, najavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

Mladenović je istakao da će se radovi na ovom potezu odvijati fazno i da će servisne informacije o ovim radovima blagovremeno biti objavljivane.

– U planu je da Karađorđeva ulica bude završena do 1. septembra, kao i radovi na Topličinom vencu koji nisu u zaostatku. Rokovi preuređenja Trga republike verovatno će morati da budu pomereni zbog prekida koji se često dešavaju na ovom gradilištu – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Po njegovim rečima, u toku je preuređenje Parka vojvode Vuka na Topličinom vencu, a od juna počeće i korišćenje prevoznog sistema „vrabac“ u pešačkim zonama u centru grada.

– U junu stižu četiri „vrapca“ i biće u sistemu GSP-a. Važno je da napomenem da će ova usluga biti besplatna kako za sve sugrađane tako i za turiste – rekao je on i dodao da će sistem potapajućih stubića dodatno pomoći u lakšem funkcionisanju sistema „vrabac“. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.