Naslovna » Turizam » Skadarlija: Svečano otvaranje turističke sezone 2019.
Turistička sezona u Skadarliji
Turistička sezona u Skadarliji (foto: TOB)

Skadarlija: Svečano otvaranje turističke sezone 2019.

Boemska Skadarlija će i ove 2019. godine biti jedno od najposećenijih turističkih mesta u Beogradu.

U subotu, 11. maja, Turistička organizacija Beograda tradicionalno će obeležiti početak nove turističke sezone u Skadarliji.

Manifestacija počinje od 18.00 svečanim defileom Policijskog orkestra, posle čega će uslediti program svečanog otvaranja na Platou ispred Skadarlisjke česme koji će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića.

Posetioci će imati prilike da čuju „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će glumice Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Turistička sezona u Skadarliji će zvanično biti otvorena podizanjem Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je glumcu Stefanu Buzuroviću.

Program će biti nastavljen na platou ispred Kuće Đure Jakšića gde će biti izvedena kratka predstava o tome kako se nekada živelo u Skadarliji. Igraju Milan Milosavljević i Milan Tubić u ulogama Branislava Nušića i Đure Jakšića, Bojan Hlišć kao dobošar, Ljiljana Jakšić, skadarlisjka dama, i Vesna Paštrović u ulozi Žanke Stokić.

Program, koji obiluje anegdotama, pesmom i igrom, od 31. maja biće (besplatno) igran u Skadarliji svakog petka uveče tokom juna, jula i avgusta meseca.

Posle predstave, Umetnički centar „Talija“ će odigrati Građansko kolo, a zatim će nastupiti Trio Amarkord koji se svirati evergrin numere.

U organizaciji Sacen Internacional, na Platou isred Kuće Đure Jakšića od 19.45 održaće se dodela priznanja Turistički oskar „Zlatno turističko srce“ najboljima u turizmu.

Tokom cele večeri, duž čitave Skadarske ulice biće organizovani raznovrsni sadržaji. Umetnici i slikari Galerije Monmartr, Galerije Babka iz Kovačice i Škole za dizajn izložiće svoje radove, dok će se brojni izlagači, zanatlije, proizvođači suvenira i narodne radinosti predstaviti u donjem delu ulice u okviru Skadarijskog bazara.

Skadarlija: Svečano otvaranje – program

Subota, 11. maj 2019.
18.00… Defile Policijskog orkestra
Plato kod Skadarlijske česme

18.10-18.30… Kulturno umetnički program i podizanje Skadarlijske zastave.
Govoriće Miodrag Popović, direktor TOB
Plato ispred kuće Đure Jakšića

18.30-19.00… Predstava „Leto u Skadarliji“

19.00-19.10… Umetnički centar „Talija“, Građansko kolo

19.15-19.45… Koncert: Trio Amarkord

19.45-20.00… Dodela priznanja „Zlatno turističko srce“

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.