Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu od 24. do 26. maja
Sportska takmičenja u Beogradu (24-26. maj): EP u kendou
Sportska takmičenja u Beogradu (24-26. maj): EP u kendou

Sportska takmičenja u Beogradu od 24. do 26. maja

U Beogradu će tokom vikenda biti održana sledeća sportska takmičenja: atletski miting, EP u kendou, trke u Košutnjaku i džudo turnir.

Atletski miting

Jubilarni, 10. Međunarodni atletski miting za starije juniore i juniorke „Memorijal prof. Aleksandar Marinković“ održaće se sutra, 25. maja od 16.30, na atletskom stadionu Vojne akademije u Beogradu, u Ulici Veljka Lukića Kurjaka 33, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Učetvovaće oko 130 domaćih takmičara, a najuspešniji atletičari biće nagrađeni peharima i tablicama Međunarodne asocijacije atletskih federacija.

Ulaz je besplatan.Za dž

Miting se održava u organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Evropsko prvenstvo u kendou

Evropsko prvenstvo u kendou održava se od 24. do 26. maja u Štark areni, uz učešće 1.000 takmičara iz više od 40 zemalja.

Srbija je dobila čast da bude domaćin prvenstva u japanskoj veštini, borbi mačevima od bambusa, nastaloj iz drevne veštine samurajskog mačevanja. Takmičari će se boriti u muškoj, ženskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i u individualnoj i timskoj.

Ulaz je besplatan.

Trke u Košutnjaku

Trke sa preprekama „Košutnjak Challenge Race 2019“ i „Košutnjak Challenge Race Junior 2019“ biće održane 25. maja od 12.00, osmi put zaredom, u Pionirskom gradu u Košutnjaku.

Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način. Organizator trke – Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, pobrinuće se za dobru zabavu, uz muziku i fitnes zagrevanje pred start. Skoro 500 trkača trčaće pet kilometara kros trku sa šest prepreka, koje neće biti otkrivene do samog početka trke. Najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojiće vredne nagrade.

Atletski klub Running i dečija škola sporta „Sportska bajka“ zaduženi su za organizaciju trke za najmlađe, koja se održava istog dana od 10.00. Prepreke i dužine trke prilagođene su deci predškolskog i školskog uzrasta, a najbrži mališani osvojiće vredne nagrade.

Turnir u džudou

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, 4. Međunarodni turnir u džudou „Radomir Kovačević Džigi“ biće održan 25. i 26. maja u Centru za kulturu i sport „Šumice“ i u Sportskom centru „Rakovica“. Organizator takmičenja je Džudo klub „Rakovica“.

Turnir se održava u čast proslavljenog sportiste i osvajača bronzanih medalja sa evropskog i svetskog prvenstva, kao i sa Olimpijskih igara. Očekuje se učešće velikog broja takmičara iz zemlje i inostranstva.

Prvog dana, takmičenje će biti održano u Centru za kulturu i sport „Šumice“, uz učešće sportista uzrasnih kategorija mlađih i starijih poletaraca i poletarki, dok će se drugog dana takmičenje održati u Sportskom centru „Rakovica“, uz učešće dečaka i devojčica, uzrasne kategorije kadeta i juniora. (Beoinfo)