Naslovna » Izlasci » Akcije » Ženski hakaton „Girls Can Code“
Ženski hakaton "Girls Can Code"
Ženski hakaton "Girls Can Code"

Ženski hakaton „Girls Can Code“

U Univerzitetu Metropolitan, 25. i 26. maja, biće održan ženski hakaton pod sloganom „Girls Can Code“.

Ovaj događaj organizovaće Met Lab, organizacija studenata Univerziteta Metropolitan u Beogradu, u cilju obeležavanja Svetskog dana žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Reč je o 24-časovnom takmičenju iz oblasti IKT-a, u kojem će učestvovati isključivo studentkinje IT fakulteta iz cele Srbije. Takmičarke će u atmosferi pripremljenoj samo za njih imati priliku da pokažu svoju kreativnost, veštine i znanja. Studentkinje se mogu prijaviti samostalno ili u timu (3-4 člana).

Cilj organizacije je da se ohrabre devojke da se bave IT-jem, kako bi ostvarivale uspehe u ovoj najbrže rastućoj oblasti, koja je u konstantnoj potrazi za novim stručnjacima.

– U prijatnoj atmosferi, uz hranu i piće, fun room i mentore iz jednih od najboljih IT kompanija, dođite da se dobro zabavite, steknete nova poznanstva, oprobate se u ovakvoj formi takmičenja, naučite nešto novo i steknete nova iskustva. Žiri, sačinjen od uspešnih ljudi iz oblasti IKT-a, odlučivaće o pobednicama, a najbolje očekuju zanimljive nagrade – poručuju studenti Met Lab-a.

Rok za prijave je 21. maj, a prijavite se OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.