Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » 62. rođendan Kombank dvorane, nekadašnje Dvorane Doma sindikata
62. rođendan Kombank dvorane, nekadašnje Dvorane Doma sindikata
62. rođendan Kombank dvorane, nekadašnje Dvorane Doma sindikata

62. rođendan Kombank dvorane, nekadašnje Dvorane Doma sindikata

Povodom 62. godine od osnivanja Kombank dvorane, nekadašnje Dvorane Doma sindikata biće priređen koncert ali i druga iznenađenja.

Kultno mesto koje je obeležilo odrastanje mnogih generacija svoj jubilej proslaviće 29. juna 2019. (20.00) uz veliki koncert čuvenog Dejan Petrović Big Benda.

Cene ulaznica su od 1600 do 3200 RSD. Prvih 250 kupaca uz jednu kupljenu kartu za koncert dobiće besplatnu drugu kartu, odnosno dve po ceni jedne.

Istovremeno, 29. juna cena karata za sve 2D i 3D filmove sa bioskopskog repertoara Kombank dvorane iznosiće 250 dinara, a posetioce na dan jubileja očekuju i pokloni iznenađenja.

Novi „život“ Kombank dvorane

– Kombank dvorana je posle prošlogodišnjeg otvaranja obogatila svoj repertoar kulturnih dešavanja, doprinoseći oživljavanju duha prošlih vremena i nastanku novih uspomena. Beograđani su nastavili da uživaju u raznolikim sadržajima za sve generacije u srcu Beograda, a svaki osmeh posetilaca duboko je urezan u mapu sećanja i tradicije nastavljene na mestu Dvorane Doma sindikata – objavio je MCF koji je i obnovio dvoranu.

Podsetimo, Dvorana Doma sindikata, otvorena je 13. juna 1957. godine na temeljima zgrade koja je građena od 1947. do 1955. po projektu arhitekte Branka Petričića.

Kompletno rekonsturisana Kombank dvorana svečano je otvorena 27. aprila 2018. godine, posle rekonstrukcije koja je trajala deset meseci.

Dejan Petrović Big Bend

Dejan Petrović ili kako ga drugačije zovu „ambasador srpske trube“ naslednik je najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića. U muzičkoj manufakturi ove porodice, Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača.

Dejan je najmlađi dobitnik „Majstorskog pisma“, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba sveta, sa istog Sabora. Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementima.

Tu je u pitanju fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih instrumenata koji predstavljaju suprotnost tome, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari. Kao pri svakoj fuziji, oslobađa se velika energija, koju nije bilo teško prepoznati ni u ovom slučaju.