Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest: Dolazi Johnny Marr iz benda The Smiths
Belgrade Beer Fest: Johnny Marr
Belgrade Beer Fest: Johnny Marr

Belgrade Beer Fest: Dolazi Johnny Marr iz benda The Smiths

Kultni gitarista grupe The Smiths održaće koncert na glavnoj bini Belgrade Beer Fest-a i to će mu biti prvo gostovanje u Srbiji.

On je koautor najvećih hitova legendarnog benda.

U okviru turneje Johnny Marr će svirati na najvećim evropskim festivalima, a u Beograd stiže posle nastupa na čuvenim festivalima Glastonbury i Sziget.Za dž

Jedan je od najcenjenijih britanskih rock gitarista svih vremena, tekstopisac i pevač, a posle The Smiths, nastavio je bogatu muzičku karijeru kao član nekoliko bendova – The Pretenders, The The, Electronic, Modest Mouse i The Cribs.

Gostovao je na albumima i ostvario uspešnu saradnju i sa najboljim i najzanimljivijim umetnicima današnjice.

Prvi samostalni album „The Messenger“ je objavio 2013, a posle godinu dana i drugi album pod nazivom „Playland„. Poslednji album „Call the Comet“ je snimio u svom studiju i objavio ga prošle godine. Ovaj album je „njegov lični magični realizam“.

„Kontekst albuma postavljen je u ne tako dalekoj budućnosti i uglavnom se bavi idejom alternativnog društva. Likovi pesmama traže novi idealizam, iako ima i potpuno ličnih pesama. Namera je bila da ljudima pružim nešto s čime mogu da se povežu“, rekao je Marr.

Kroz godine je uspevao da ostane muzički veoma svež i da prati modernu scenu, a opet i da stvori savršen sklad bunta i protesta sa komercijalnim indi-pankom.

Inače, vrhuncem karijere The Smiths-a smatra album „The Queen is Dead„, tako da će, pored pesama sa svojih albuma, na Belgrade Beer Fest-u izvesti i nekoliko najvećih hitova grupe The Smiths.

Ovo je jedini koncert Johnnija Marra na turneji za koji se ne prodaju ulaznice, jer je ulaz na Belgrade Beer Fest trladicionalno besplatan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.