Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Odložen koncert na otvorenom – još jednom!
Beogradska filharmonija odlaže koncert na otvorenom
Beogradska filharmonija odlaže koncert na otvorenom

Beogradska filharmonija: Odložen koncert na otvorenom – još jednom!

Beogradska filharmonija ni 30. juna neće održati koncert na otvorenom prostoru na Ušću i to iz bezbednosnih razloga.

Zbog obilne kiše koja je pala u četvrtak uveče i natopila zemljište, procena svih relevantnih službi za procenu bezbednosti je da teren nije siguran za publiku i da nosi binu koja teži više desetina tona.

– Umesto Diznijeve „Fantazije“ uživo, jedina moguća opcija bi bila da organizujemo rvanje Mini Maus i Snežane u blatu do kolena. Šalu na stranu, ovo je jedna od najtežih odluka koju smo morali da donesemo. I pored velike želje ne samo 105 muzičara, šefa-dirigenta Gabrijela Felca i produkcije Beogradske filharmonije, već i brojne publike koja se meri u desetinama hiljada i koja je željno očekivala ovaj događaj, i najmanji rizik u vezi sa bezbednošću koncerta, dovoljan je da budemo maksimalno odgovorni i pronađemo nov termin za naš Treći koncert na otvorenom – rekao je Ivan Tasovac.

Beogradska filharmonija odlaže koncert na otvorenom

Beogradska filharmonija je najavila izvođenje Diznijeve „Fantazije“ uživo za 23. jun i odložila koncert zbog crvenog meteo alarma i vremenskih nepogoda, ali je uspela da celokupnu produkciju pomeri za 30. jun.

Međutim, oluja koja je zadesila Beograd u četvrtak uveče (27. jun 2019) tokom koje je palo 27 litara kiše po kvadratnom metru, napravila je novi niz neprilika zbog kojih će Filharmonija potražiti novi datum za koncert na otvorenom, a koji će biti naknadno objavljen. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.