Naslovna » BG servis » Da li prevoznici uključuju klime u vozilima JGP
Da li prevoznici uključuju klime u vozilima JGP
Da li prevoznici uključuju klime u vozilima JGP

Da li prevoznici uključuju klime u vozilima JGP

Klime u vozilima javnog gradskog prevoza često zataje tokom leta, a to nije zbog toga što ne rade, već da bi prevoznici uštedeli na gorivu.

Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda proveravao je da li prevoznici poštuju ugovorne obaveze a, pre svega, da li su u vozilima uključeni klima-uređaji.

U ovoj akciji kontrole zatečeno je dvadeset vozila bez uključene klime.

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević zaključio je da je najverovatniji razlog vožnje bez uključene klime ušteda u potrošnji goriva. Zbog ovoga su najavljene sankcije jer je to u suprotnosti sa važećim ugovorom koji prevoznici imaju sa Gradom.

I u narednom periodu Sekretarijat za javni prevoz će sprovoditi pojačanu kontrolu prevoznika. Cilj je da se korisnicima JGP omogući komforan i kvalitetan javni prevoz.

Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda propisano je da u letnjem periodu vozila moraju biti rashlađena kada je spoljna temperatura iznad 25 stepeni. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.