Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Miloš Branisavljević Quartet feat. Muzikon
Miloš Branisavljević Quartet
Miloš Branisavljević Quartet

DOB: Miloš Branisavljević Quartet feat. Muzikon

U Domu omladine Beograda, 11. juna od 21.00, nastupiće džez sastav Miloš Branisavljević Quartet i gudačkog kvarteta Muzikon.

Ovaj koncert deo je serijala „The Magic Never Stops“ (Magija ne prestaje) organizacije Multikultivator.

Miloš Branisavljević Quartet je prvi džez sastav u Srbiji sa vibrafonom kao vodećim instrumentom. Muzika Miloševog kvarteta predstavlja eklektičan fjužn tradicionalne muzike Balkana i džeza predstavljen kroz vizuru ovog zanimljivog instrumenta.

Na koncertu u Domu omladine Beograda MBQ će predstaviti svoj prvi album pod nazivom „Far Away„. Uz jedinstven zvuk vibrafona i pratnju gudačkog kvarteta Muzikon, ovaj album predstavlja krunu Miloševog školovanja na prestižnom Berkli koledžu i ulazak u profesionalni svet umetničke muzike sa autorskim programom.

Pored Miloša u kvartetu su Dragan Hajnrih (gitara), Bane Marković (bas) i Bogdan Đurđević (bubnjevi).

Na repertoaru MBQ nalaze se Miloševe autorske kompozicije, savremene džez obrade narodnih pesama, kao i džez standardi u Miloševim aranžmanima.

Gosti solisti na koncertu su Ognjen Gotovčević (saksofon), Milena Jančurić (flauta) i Ivan Radivojević (truba), dok će se u drugom delu koncerta bendu pridružiti i gudački kvartet Muzikon.

Ulaznice po ceni od 800 dinara (ili 1.200 dinara za ulaznicu + CD) i 400 dinara (za studente uz index i sve mlađe od 18 godina) mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticketvision-a. (danubeogradu.rs)