Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Duvački orkestar MUP Slovačke u Domu omladine
Duvački orkestar MUP Slovačke
Duvački orkestar MUP Slovačke

Duvački orkestar MUP Slovačke u Domu omladine

Duvački orkestar MUP Slovačke nastupiće u Domu omladine Beograda u subotu, 15. juna od 20.00. Ulaz na koncert biće besplatan.

Duvački orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke Republike pre svega izvodi muzičke programe na svim zvaničnim protokolarnim i reprezentativnim događajima i manifestacijama koje organizuju Ministarstvo i druge javne i državne institucije.Za dž

Orkestar takođe sarađuje sa raznim kulturnim institucijama i agencijama. Pored zvaničnog protokolarnog repertoara i standardnih kompozicija za duvačke orkestre, njihov repertoar se sastoji od modernih muzičkih aranžmana starih majstora, muzičkih i filmskih melodija i kompozicija Geršvina i Bernštajna.

Koreni orkestra datiraju iz vremena prve Čehoslovačke, kada je u Slovačkoj bio aktivan amaterski duvački orkestar pri ministarstvu finansija. Na ovoj tradiciji izgrađeni su temelji duvačkog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke Republike.

Zvanično osnivanje orkestra datira iz 1948. Tokom svojih 70 godina postojanja, razvili su se u jedan od najboljih slovačkih orkestara, koji je postao nerazdvojni deo tamošnje muzičke scene. Rastuću popularnost orkestra poslednjih godina potvrđuje saradnja sa mnogim istaknutim ličnostima slovačke i češke muzičke scene.

Godišnje u Slovačkoj i u inostranstvu izvedu više od 120 koncerata. Gostovali su u teatrima širom Evrope, kao i na brojnim festivalima vojnih duvačkih orkestara širom sveta.

Načelnik orkestra je pukovnik Peter Sanka, koji je nekoliko godina svirao u orkestru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.