Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert ansambla Libercuatro u DK „Studentski grad“
Libercuatro
Libercuatro

Koncert ansambla Libercuatro u DK „Studentski grad“

Danas, 17. juna od 20.30, tango ansambl Libercuatro će održati koncert „Tango kroz vreme“ u Domu kulture „Studentski grad“.

Libercuatro će predstaviti program koji predstavlja izbor kompozicija tradicionalnog tanga, tango nuevo kompozicija Astora Piazzolle kao i savremenih tango kompozicija.

Ansambl će se predstaviti beogradskoj publici delima Canara, Troila, Cobiana, Rovire, Caballera, Piazzolle i Lombarda posle uspešnih koncerata u Skupštini grada povodom 60 godina od osnivanja Kulturnog centra Beograda, kao i nastupa u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine povodom obeležavanja godišnjice ove institucije.

Libercuatro nastupa u sastavu: Ksenija Ristić (klavir), Branislava Podrumac, Nataša Radovanović (soprani), Ivana Zavišić (violina), Aleksandar Stefanović (harmonika).

Ovaj ansambl je specijalizovan za izvođenje tango muzike. Na redovnom repertoaru nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga kompozitora, a posebno mesto zauzimaju tango nuevo kompozicije Astora Piazzolle, s obzirom da je Piazzolla fuzijom jazza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra stvorio novi stil – tango nuevo, stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici.

Ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Beogradu: Zadužbina Ilije M. Kolarca, Skupština grada, Teatar i opera Madlenianum, DKSG i dr. Ansambl takođe redovno nastupa po kulturnim centrima u Srbiji i regionu.

Cilj ansambla Libercuatro je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju.

Ansambl karakteriše visoki izvođački nivo, izuzetna energičnost kao i specifična interpretacija. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.