Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » La Banda u Rančićevoj kući
La Banda
La Banda

La Banda u Rančićevoj kući

U petak, 14. juna od 20.00, tamburaški sastav La Banda održaće koncert na letnjoj sceni Rančićeve kuće (Centar za kulturu Grocka, Majevička 9).

U okviru programa „Muzička bašta 2019“, tokom leta u Grocku dolaze razni sastavi iz zemlje i jugoistočne Evrope. Program obuhvata multikulturalni pristup i muziku različitih žanrova, sa akcentom na autentičnom i autorskom izrazu koji je najmanje zastupljen u javnom i medijskom prostoru.Za dž

Tamburaški sastav La Banda osnovan je krajem 2013. godine sa željom da na tamburama izvodi popularnu, filmsku, autorsku i disko muziku, kao i odabrane pesme narodnog žanra.

Iako dolaze iz različitih krajeva Srbije, članice sastava La Banda žive u Novom Sadu, a nastupaju širom Srbije, kao i u zemljama u okruženju. Karakteriše ih bogato koncertno iskustvo, atraktivni nastupi i repertoar, prilagođeni prilici i publici. Kontrastna, a skladna, La Banda je spoj tradicije i mladosti, devojaka i tambure.

Članice sastava su Milana Milanković (prim I), Jelena Sabo (prim II), Branka Biberdžić (kontra), Milica Lerić (bas), Neda Radman (basprim II), Ljubica Pavlović (basprim I), Sanja Ćeran (perkusije) i Aleksandra Krstić (vokalni solista).

Ulaz će biti slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.