Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 22. jun 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 22. jun 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 22. jun 2019.

Protest „Jedan od pet miliona“, 22. jun 2019.

U subotu, 22. juna od 19.00, u centru Beograda biće održan dvadeset deveti protest „Jedan od pet miliona“ (#1od5miliona).

Kod Terazijske česme građanima će se obratiti portparolka Sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“ Vesna Vojvodić Mitrović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, a jedan od organizatora protesta, student Martin Bežinarević, govoriće o mladima i njihovoj poziciji i perspektivi u državi lažnih diploma.

Protest u subotu biće posvećen problemima obrazovanja, koji u velikoj meri utiču na urušavanje moralnih vrednosti u društvu i iz kojih se bez dvoumljenja može uočiti nebriga vlasti o mladima.

– Degradacija obrazovanog sistema u Srbiji započeta je na fakultetima sa ekspanzijom lažnih diploma i aferom plagiranih doktorata visokih državnih funkcionera, a sada se odražava i na osnovno obrazivanje, prodajom testova za malu maturu. Nasilje koje ova vlast već godinama koristi kao legitiman mehanizam svog vladanja sada se može primetiti i u bahatosti i neodgovornosti nadležnog ministra, koji bi moralno, ali ne i formalno da podnese ostavku – kažu organizatori protesta.

Zbog atmosfere cenzure i autocenzure, najavljeno je da će ispred RTS-a rukovodstvu te medijske kuće biti ostavljene fotografije svih pretučenih građana i studenata, kao i fotografije uhapšenih mladih ljudi.

Uz fotografije biće dostavljeno i pitanje zbog čega niko od njih nije gostovao na medijskom javnom servisu i govorio o pritiscima i nasilju koje su trpeli. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.