Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 29. jun 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 29. jun 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 29. jun 2019.

Protest „Jedan od pet miliona“, 29. jun 2019.

Trideseti protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu biće održan u subotu, 29. juna od 19.00, pod sloganom „Ne možete nas uplašiti!“.

Kod Terazijske česme građanima će se obratiti student i jedan od organizatora protesta Srđan Marković, bivši aktivista „Otpora“ Srđan Milivojević i uhapšeni odbornik u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović.

Na protestu #1od5miliona studenti će pročitati pismo Uroša Janjića, mladića koji je prošle nedelje izboden u Nišu zbog majice koju je nosio.

Time organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ žele da ukažu „na problem rastuće netolerancije i fašizma u društvu“, ali i da pruže podršku napadnutom mladiću.

Protestna kolona će se kretati od Terazijske česme do trga Nikole Pašića, potom kroz Dečansku i Nušićevu ulicu do Politike, odakle će se kroz Svetogorsku uputiti do zgrade RTS-a.

Na kraju najave protesta organizatori dodaju:

„Posle šest meseci borbe, napadi, pritisci i zastrašivanja na sve one koji drugačije misle nisu prestali.

Vlast nastavlja da medijski linčuje, vrši represiju, i nasilje nad neistomišljenicima, a to nas motiviše da budemo i ostanemo na ulicama.

Režimu poručujemo da nas neće uplašiti, jer se mi borimo za nešto što ne može da se kupi – za slobodu“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.