Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 8. jun 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 8. jun 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 8. jun 2019.

Protest „Jedan od pet miliona“, 8. jun 2019.

U subotu, 8. juna od 18.00, u Beogradu će biti održan dvadeset sedmi protest „Jedan od pet miliona“ (#1od5miliona).

Građani će se okupiti kod Terazijske česme gde će im se obratiti novinar Vukašin Obradović i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Potom će se krenuti u protestnu šetnju ulicom Kralja Milana, Resavskom, kroz Bulevar kralja Aleksandra, do zgrade RTS-a.

Osmog juna obeležava se šest meseci od prvog protesta u Beogradu i, po saopštenju organizatora, „pola godine stalne borbe protiv torture i izopačenosti aktuelnog režima“.

U predstojeću subotu, pored Beograda, protesti će biti organizovani i u velikom broju gradova Srbije, sa ciljem da se vlast „podseti da protesti nisu stali, već da su građani spremni da izađu na ulice kada god se za to ukaže potreba“.

U saopštenju organizatora iz građanskog pokreta #1od5miliona još se dodaje:

„Protest je vrlo brzo postao nacionalni pokret koji ima za cilj oslobađanje od diktatorske vlasti i slobodu u svim društvenim aspektima.

Pozivamo vas sve da dođete u što većem broju kako bismo poslali snažnu poruku jedinstva i odlučnosti. Za vreme protesta smo odneli brojne pobede, šetali po snegu, kiši i nevremenu, ali naša borba nije gotova. Mi imamo još mnogo da prepešačimo. Dođite da zajedno istrajemo do kraja.

U jedinstvu se nalazi i snaga“. (danubeogradu.rs)