Naslovna » Izlasci » Festivali » 13. ISWiB – Međunarodna studentska nedelja u Beogradu
ISWiB - Međunarodna studentska nedelja u Beogradu
ISWiB - Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

13. ISWiB – Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Od 14. do 22. jula biće organizovana 13. Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB).

ISWiB je studentski festival kulturno-edukativnog karaktera, koji se tradicionalno održava u glavnom gradu Srbije od 2006. godine.

Svake godine ISWiB okupi više od 300 mladih ljudi, iz oko 60 zemalja sveta, uključujući učesnike, moderatore, volontere i članove organizacionog tima.Za dž

Organizacija Svetski omladinski talas je do sada uspešno organizovala 12 ISWiB festivala, a tema ovogodišnja ISWiB-a je „Budućnost zove“.

Ideja festivala je da približi mlade iz različitih sredina kroz jedanaest različitih radionica, organizovanih tako da svaka radionica pokriva aktuelne teme koje donosi 4.0 revolucija. Kroz radionice, blisku komunikaciju i saradnju, interaktivna predavanja i razne otvorene aktivnosti, studenti će biti u mogućnosti da steknu nova praktična saznanja.

13. ISWiB: sajam, parada, umetničko veče

Pored radionica, studenti učestvuju u najvećim događajima festivala, kao što su sajam država, parada zastava i umetničko veče.

Na sajmu država učesnici predstavljaju svoju kulturu kroz tradicionalnu hranu, piće ili nošnju. Parada zastava odigrava se u centru Beograda, kada učesnici šetaju sa zastavama svojih država.

ISWiB je platforma za upoznavanje mladih ljudi iz različitih kulturnih sredina. Cilj je da se uspostavi međunarodna saradnja i kontakti stvaranjem zdrave radne sredine i omogućavanje jačanja veze između domaćih i stranih studenata.

Promovišući ideju „Građanin Evrope“ i „Građanin sveta“, studentska organizacija insistira na prihvatanju interkulturalnih i evropskih vrednosti i želi da ih uzdigne na nivo globalnog poštovanja i uzajamnog razumevanja.

Više informacija možete pronaći na OVOM LINKU.

(danubeogradu.rs)