Naslovna » Izlasci » Akcije » Besplatne radionice „Mladi i aktivni“ za tinejdžere na Zvezdari
Besplatne radionice "Mladi i aktivni" za tinejdžere na Zvezdari
Besplatne radionice "Mladi i aktivni" za tinejdžere na Zvezdari

Besplatne radionice „Mladi i aktivni“ za tinejdžere na Zvezdari

Besplatne radionice za tinejdžere „Mladi i aktivni“ biće organizovane u „Pan teatru“ od 19. do 23. avgusta 2019. godine od 12.00 do 14.00.

Radionice o liderstvu za podsticanje aktivizma i participacije mladih od 13 do 19 godina organizovaće Prijatelji dece Zvezdare.

Voditelj programa je Dražen Zacero, autor i realizator brojnih treninga i radionica u oblasti liderstva kao i prava dece i mladih.

U godini kada se obeležava 30 godina od donošenja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima dece, prilika je da se i kroz ovaj program skrene pažnja na to da su aktivizam i participacija u životu zajednice potreba i pravo dece i mladih.Za dž

Cilj programa je da mladi dobiju osnovne informacije o pravima koja imaju i načinima njihovog ostvarivanja i da steknu praktične veštine za uočavanje i formulisanje problema u školskoj i društvenoj sredini, kao i njihovog rešavanja kroz sprovođenje malih akcija.

U atmosferi međusobnog uvažavanja, vežbaće da budu aktivni, participativni i odgovorni građani, da slobodno izražavaju i argumentuju svoje stavove, interese i ideje, uvažavajući stavove i mišljenja drugih.

Jedan od ciljeva ovog programa je i promovisanje i razvijanje ideje volontiranja među mladima i podsticaj da aktivno učesvuju na tradicionalnom konkursu za „Najvolontersku akciju“ koji svake godine raspisuje Gradska opština Zvezdara.

Prijave za pet radionica „Mladi i aktivni“ šalju se na mejl pdzvezdara@gmail.com. Potrebno je navesti ime i prezime učesnika, uzrast, naziv škole koju pohađa, ime i prezime jednog od roditelja i kontakt telefon učesnika i roditelja.

Broj mesta je ograničen na 20, tako da će redosled prijavljivanja biti kriterijum za izbor učesnika.

Adresa je Bulevar kralja Aleksandra 298. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.