Naslovna » BG svaštara » TV i online program » HBO GO – Nove serije za leto 2019
HBO GO - Nove serije za leto 2019: Josta (foto: Lukas Moodysson / HBO Nordic AB)
HBO GO - Nove serije za leto 2019: Josta (foto: Lukas Moodysson / HBO Nordic AB)

HBO GO – Nove serije za leto 2019

Među zanimljivim serijama koje ovog leta stižu na HBO i HBO GO nalaze se i naslovi iz originalne HBO Europe produkcije.

Tu je nova švedska serija „Josta“, španska dokumentarna serija „Pionir“ i norveška drama „Posetioci iz prošlosti“, dok će nešto kasnije tokom ove godine premijeru imati nova češka špijunska serija „Spavači“, treća sezona nagrađivane poljske serije „Čopor“ i treća sezona rumunske hit serije „Senke“.Promo

Josta

„Josta“ (Gösta) je prva serija iz HBO Europe produkcije sa područja nordijskih zemalja. Reditelj ove švedske komedije je Lukas Mudison, a prve četiri epizode su već dostupne putem HBO GO-a.

Nove epizode dolaze u ponudu ponedeljkom, a istog dana se emituju i na HBO kanalu od 22.00.

Josta (Vilhelm Blomgren) je 28-godišnji dečji psiholog iz Stokholma koji svoj prvi posao dobija u malom ruralnom gradu. On se seli iz Stokholma i iznajmljuje kolibu usred šume. Josta želi da bude najplemenitija osoba na svetu i pomogne svima koje sretne. Ponekad uspe, a ponekad ne…

U glavnim ulogama su Vilhelm Blomgren, Ejmi Desismont, Matijas Silvelm, Klara Kristijanson Drejk, Redžina Lund, Elizabet Karlson, Nidhal Fares i Gustav Berg. Producent serije je Lars Džonson za MemfisFilm, dok su izvršni producenti za HBO Hane Palmkvist, Stiv Metjuz i Entoni Rut.

Pionir

https://youtu.be/sjKp8meXh58

„Pionir“ (El Pionero) je dokumentarna serija iz HBO Europe produkcije o španskom političaru, fudbalskom magnatu i građevinskom tajkunu Hesusu Hilu, koja će premijeru imati 14. jula na HBO GO-u. Premijera na HBO kanalu biće 1. avgusta od 21.30, a nove epizode biće emitovane četvrtkom u istom terminu.

Gledaoci će tokom četiri jednosatne epizode imati priliku da vide veliku količinu arhivskih materijala, nikad viđene materijale iz lične arhive i ekskluzivne intervjue sa ključnim ljudima koji su mu bili bliski.

Interesantan život Hesusa Hila je jedna od najšokantnijih i najneobičnijih priča u Evropi u poslednjih nekoliko decenija. Ovaj nesvakidašnji čovek je uveo inovacije u svet politike, fudbala i nekretnina u Španiji. Kontroverzan, ekscentričan i beskompromisan, Hil je znao kako da se poveže sa ljudima i španski mediji su ga obožavali.

Ipak, neprestano je prkosio zakonu i godinama ga je gonio sud koji je, na kraju, intervenisao u slučaju Atletiko Madrida – fudbalskog kluba čiji je Hil bio predsednik duže od 16 godina – i oduzeo mu zvanje gradonačelnika Marbelje. „Pionir“ je priča sa elementima koji su danas dobro poznati širom sveta i postavlja pitanje zbog čega dozvoljavamo sebi da nas zavedu određene ličnosti.

Režiju potpisuje Enrik Bah, koji je takođe autor scenarija uz Džastina Vebstera, dok su izvršni producenti za HBO Europe Migel Salvat i Hanka Kastelicova.

Posetioci iz prošlosti

HBO GO - Nove serije za leto 2019: Posetioci iz prošlosti

Nova norveška drama „Posetioci iz prošlosti“ (Beforeigners) je prva serija iz HBO Europe produkcije u toj zemlji, a premijeru će imati 21. avgusta na HBO GO-u.

Serija prati novi fenomen, koji počinje da se dešava širom sveta. Jaki bljeskovi svetlosti javljaju se u okeanu i pojavljuju se ljudi iz tri različita istorijska perioda: kamenog doba, ere Vikinga i kraja 19. veka. Niko ne razume kako je to moguće, a posetioci iz prošlosti nemaju nikakvo sećanje na to šta se dogodilo.

Nekoliko godina kasnije, Alfhildr – koji dolazi iz ere Vikinga – udružuje se sa premorenim policajcem Larsom Halandom, sa kojim dolazi do neočekivanih otkrića tokom istrage o ubistvu žene sa tetovažama iz kamenog doba.

Scenario svake od šest epizoda potpisuju En Bjornstad i Elif Skodvin, a režiju poznati reditelj Jens Lijen. Izvršni producenti za HBO su Hane Palmkvist, Stiv Metjuz i Entoni Rut. Među glavnim glumcima su Nikolaj Kliv Broš, Krista Kosonen, Agnes Kitelsen, Stig Henrik Hof, Agusta Eva Frlendsdotir, Stig Amdam i Od Magnus Vilijamson.

HBO GO: Bogat jesenji program

Na jesen stiže i treća sezona hit HBO Europe serije iz Poljske, „Čopor“ (Wataha), u režiji Olge Čajdas i Kasje Adamik, sa Lešekom Lihotom i Aleksandrom Poplavskom u glavnim ulogama. Prve dve sezone dostupne su na HBO GO-u.

Češka špijunska drama iz HBO Europe produkcije „Spavači“ (The Sleepers) smeštena je u svet tajnih službi krajem osamdesetih godina u Čehoslovačkoj i Londonu. Serija će premijerno biti prikazana u julu na festivalu u Karlovim Varima, a dolazi na HBO krajem ove godine, u kojoj se obeležava 30. godišnjica Plišane revolucije.

Treća sezona rumunske hit serije „Senke“ (Umbre) će takođe imati premijeru ove jeseni, a prve dve sezone su dostupne odmah putem HBO GO usluge.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.