Naslovna » Izlasci » Akcije » Izviđački višeboj „Drugi Zvezdanovi susreti“ u Obrenovcu
Odred izviđača "Zvezdan Nedeljković": Izviđački višeboj
Odred izviđača "Zvezdan Nedeljković": Izviđački višeboj

Izviđački višeboj „Drugi Zvezdanovi susreti“ u Obrenovcu

Od 12. do 14. jula 2019, Odred izviđača „Zvezdan Nedeljković“ organizuje izviđački višeboj „Drugi Zvezdanovi susreti“ u Obrenovcu.

Kamp će biti podignut u Velikom polju u okviru zaštićenog prirodnog dobra „Grupa stabala hrasta lužnjaka – Jozića koliba“. Dnevne aktivnosti će se održati na stazi koja će se prostirati od centra Obrenovca, po nasipu reke Kolubare i sa završetkom u Jozića kolibi.

Učestvovaće mlađi i stariji izviđači i planinke i brđani.

Među takmičarskim disciplinama su crtanje i fotografisanje kulturnih znamenitosti Obrenovca, test o izviđaštvu, šatorizacija, čvorologija, streljaštvo, pravljenje hranilica za ptice, nadvlačenje konopca, pikado, zasađivanje sadnica i druge.

Svečano otvaranje Izviđačkog višeboja će biti na gradskom trgu dr Zorana Đinđića – platou ispred zgrade gradske opštine Obrenovac, u subotu, 13. jula sa početkom u 10.00, podizanjem državne zastave i intoniranjem nacionalne himne Srbije.

Manifestaciju u kojoj će učestvovati između 150 i 200 izviđača iz Srbije i regiona podržala je i gradska opština Obrenovac. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.