Naslovna » BG svaštara » Politika » Predsednik Francuske Emanuel Makron u Beogradu
Emanuel Makron u Beogradu (foto: Wikimedia / Vlada Francuske)
Emanuel Makron u Beogradu (foto: Wikimedia / Vlada Francuske)

Predsednik Francuske Emanuel Makron u Beogradu

Danas i sutra, 15. i 16. jula 2019, predsednik Francuske Emanuel Makron biće u Beogradu, a domaćin mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Francuske će doputovati oko 15.00, a posle dočeka na Aerodromu „Nikola Tesla“, oko 15.15 uslediće ceremonija otkrivanja ploče povodom početka radova na modernizaciji Aerodroma.

Programom posete, od 16.00 predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, zatim sastanak dvojice predsednika i ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

Plenarni sastanak delegacija Srbije i Francuske biće održan od 17.30.

U programu posete je i ceremonija polaganja venaca na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 (od 18.20), zatim polaganje cveća na grob Milunke Savić u Aleji velikana na Novom groblju i ceremonija polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu i obraćanje predsednika Srbije i predsednika Francuske.

Drugog dana posete, u utorak 16. jula, pre podne je zakazan razgovor dvojice predsednika sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Makron u Beogradu = izmene režima saobraćaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeće maksimalne mere obezbeđenja povodom predstojeće posete predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona koje će dovesti do izmene režima saobraćaja u određenim delovima Beograda.

Saobraćaj će u ponedelјak u popodnevnim satima (posle 15.00) u Beogradu biti povremeno obustavlјan na auto-putu, u pravcu ka Beogradu, i svim pristupnim saobraćajnicama, kao i u Ulici kneza Miloša i u centralnim gradskim ulicama.

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata primenjivaće posebne mere fizičkog i tehničkog obezbeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, a pripadnici Uprave saobraćajne policije preduzimaće intenzivne mere u cilјu normalizacije saobraćaja nakon prolaska kolone sa štićenom ličnošću. (danubeogradu.rs)