Naslovna » Izlasci » Sport » Sportske igre mladih Srbije 2019: Finale na Adi Ciganliji
Sportske igre mladih Srbije (foto: SIM Srbije)
Sportske igre mladih Srbije (foto: SIM Srbije)

Sportske igre mladih Srbije 2019: Finale na Adi Ciganliji

Od 23. do 26. jula 2019. na Adi Ciganliji biće održane Sportske igre mladih to jest finale u devet sportova. Učestvovaće ekipe iz 27 gradova Srbije.

Pobednici sa Državnog finala obezbediće besplatan put u Split, na veliko Međunarodno finale, gde će se družiti i takmičiti sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U petak, na zatvaranju Igara, koje spajaju region i podržavaju Vlade Srbije, BiH i Hrvatske, specijalni gosti biće ambasador Igara Johanes Han, osnivač SIM Zdravko Marić, predsednik OKS Božidar Maljković, fudbaleri Partizana i Crvene zvezde, drugi sportisti i visoki zvaničnici Vlade Srbije.

Sportske igre mladih – apsolutni hit!Za dž

Iako su prošle godine održane u dvadeset gradova Srbije, ove godine su Sportske igre mladih postale apsolutni hit postale i događaj o kojem se pričalo u javnosti od kraja marta pa sve do danas.

Do sredine jula održan je veliki broj pojedinačnih turnira na kojima je učestvovalo više od 75.000 takmičara.

Na primer, turnir u malom fudbalu igran je na 144 terena širom zemlje.

Vatreno je bilo na 58 terena širom Srbije, u turniru igre između dve vatre. A ne zaostaju ni turniri u basketu 3 na 3, rukometu, odbojci, odbojci na pesku, šahu, stonom tenisu i tenisu. Talentovani atletičari imali su svoje finale u Novom Sadu 15. maja i tada smo dobili prve putnike za Međunarodno finale u Splitu, koje je planirano za drugu polovinu avgusta.

– Sezona je puna pozitivnih utisaka, puna predivnih trenutaka. Svaki grad je ispričao priču za sebe. Hvala svima na divnim trenucima. Mi iz Sportskih igara mladih potrudili smo se da učinimo sve da se deca osećaju lepo i budu radosna. Ono što moram da istaknem jeste da su za nas svi pobednici. Oni koji na kraju dođu do pobeda u Splitu, samo su prvi među jednakima. Igre spajaju region, i potvrđuju da sport probija granice. Jer Igre su Zakon – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.