Naslovna » Izlasci » Akcije » Stota Kritična masa u Beogradu
Stota Kritična masa u Beogradu
Stota Kritična masa u Beogradu

Stota Kritična masa u Beogradu

U subotu, 27. jula, biciklisti i građani Beograda se ponovo okupljaju. Stota Kritična masa biće počeće od 16.30 na Trgu Nikole Pašića.

Redovna mesečna vožnja biciklista ovoga puta planirana je uz specijalno odabranu muziku sa nekoliko teretnih bicikala.

– Pozivamo sve da se okupimo 27. jula – pojedince, parove, porodice s decom, grupe prijatelja svih uzrasta – kako bismo se zajedno provozali biciklima, trotinetima, skejtbordovima, rolerima i drugim nemotorizovanim vozilima. Dođite da proslavimo stotu zajedničku vožnju! – pozivaju organizatori iz udruženja Ulice za bicikliste.

Pre vožnje bicikliste očekuju simbolični pokloni.

Trasa stote Kritične mase je dugačka 16 kilometara. (https://ridewithgps.com/routes/30604985).

Posle prolaska kroz centar Beograda, vozi se do Senjaka, a pored Beogradskog sajma, Mostom na Adi voziće se do Novog Beograda pa do same ivice Zemuna. Preko Brankovog mosta, pored Kosančićevog venca i Kalemegdana, biciklisti će voziti do Dorćol Platz-a gde će biti upriličena zabava.

Od 18.15 muziku će puštati Igor Šćepanović i Draga Mrvoš Mott uz Soulful Grooves DJ set.

U Beogradu je u aprilu 2011. godine prvi put priređena Kritična masa – grupna vožnja biciklista ulicama grada kojom se ističe da su biciklisti ravnopravni i korisni učesnici u saobraćaju i da grad pripada ljudima, a ne motornim vozilima. (danubeogradu.rs)