Naslovna » BG servis » Cveće duž Bulevara vojvode Mišića kod Sajma
Cveće duž Bulevara vojvode Mišića kod Sajma (foto: zelenilo.rs)
Cveće duž Bulevara vojvode Mišića kod Sajma (foto: zelenilo.rs)

Cveće duž Bulevara vojvode Mišića kod Sajma

Cveće duž Bulevara vojvode Mišića kod Beogradskog sajma postavili su danas radnici JKP „Zelenilo – Beograd“.

Vertikalno ozelenjavanje Beograda duž saobraćajnica novitet je ovog preduzeća kada je u pitanju ulepšavanje Beograda.

Posle Bulevara Mihajla Pupina ulepšan je i bulevar na opštini Savski venac. Na metalnu zaštitnu ogradu na razdelnoj traci, u dužini od 100 metara, postavljeno je 600 komada saksija u kojima je zasaćeno više od 4500 komada sezonskog cveća, šiblja i perenama različitih vrsta, čime je postignuta dinamika vertikalnog ozelenjavanja.

Biljke raznih boja i oblika listova i cvetova daju teksturu i kolorit zaštitnoj ogradi na razdelnoj traci ove prometne saobraćajnice. Kako bi se biljke održale postavljen je automatski sistem za zalivanje „kap po kap“.

Ovaj svojevrsni „zeleni zid“ duž saobraćajne razdelne trake, u jednom od najprometnijih bulevara u gradu, doprineće lepšem izgledu okruženja i same saobraćajnice, smanjenju buke i apsorbovaće zagađujuće materije iz vazduha koje potiču od velikog broja automobila.

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd neprestano nastoji da ovakvim i sličnim inovativnim i savremenim rešenjima, poboljša kvalitet života u prestonici i doprinese lepšem izgledu kako slobodnih zelenih površina, tako i površina uz prometne bulevare i saobraćajnice.

Na ovaj način će vozačima, putnicima u gradskom prevozu i pešacima biti ulepšana svakodnevnica i putovanje kroz užurbanu Beogradsku vrevu, piše u saopštenju ovog preduzeća. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.