Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Galija u Kombank dvorani: Akustični koncert posle 25 godina
Galija (foto: Ivan Grlić)
Galija (foto: Ivan Grlić)

Galija u Kombank dvorani: Akustični koncert posle 25 godina

U petak, 1. novembra, grupa Galija će održati veliki akustični koncert na drvenim instrumentima u Kombank dvorani.

Zbog velikog interesovanja kultna grupa Galija održaće i drugi akustični koncert u Kombank dvorani 2. novembra. Tako će bend pred svojom vernom publikom održati dva uzastopna koncerta na drvenim instrumentima.

Kultni bend će nastupiti posle skoro 25 godina od čuvenog akustičnog koncerta održanog na Badnje veče 1995. godine.

Publika će imati prilike da se kao nekada podseti starih, dobrih hitova koji i dan danas ostavljaju tragove u ušima i duši vernih slušalaca, ali ovoga puta obojene toplim zvukom drvenih instrumenata.

„Dodirni me“, „Stare trube“, „Još uvek sanjam“, „Digni ruku“, „Kad me pogledaš“, samo su neke od pesama bogatog višedecenijskog repertoara Galije koje će publika moći da čuje u koncertnoj večeri.

Nezaboravna Galija, kao obeležje i svetionik jednog vremena prve novembarske večeri isključiće utikač za struju i učiniti da njihova muzika odjekne na sasvim drugačiji način. Na način da 43 godine duga karijera zablista u svom pravom, izvornom sjaju.

Galija: Pesme kao znaci pored puta

Galija je osnovana pre 43 godine u Nišu. Ime je dobila po istoimenoj kafani u kojoj su se članovi benda prvobitno okupljali.

Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović.

Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim orijentisanog zvuka.

Tokom karijere objavili su 15 studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma. (danubeogradu.rs)