Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Gde se dešava najviše saobraćajnih udesa u Beogradu?
saobracajne-nesrece-beograd
saobracajne-nesrece-beograd

Gde se dešava najviše saobraćajnih udesa u Beogradu?

Ako vas zanima gde se dešava najviše saobraćajnih udesa u Beogradu, možete da pogledate ovu interaktivnu mapu.

Povod za ovaj tekst nije dobar: naime, prošlog vikenda u Srbiji je za svega 48 sati poginulo devetoro ljudi a 100 je povređeno u saobraćajnim udesima. To je posledica povećanog obima saobraćaja preko leta ali i nepažnje vozača, rekli su iz MUP-a Srbije.

Ekipa Opservatorije društvenih inovacija iskoristila je otvorene podatke MUP-a Srbije o saobraćajnim nezgodama za teritoriju Grada Beograda i vizuelizovala ih na mapi. Prikazani su podaci o udesima za 2018. godinu.

Korišćeni su open data odnosno podaci koji mogu slobodno da se koriste i dele bez ikakvih ograničenja, kao što su autorska i druga prava i kontrola koju obezbeđuje „pružalac“ podataka. Otvoreni podaci se obično odnose na baze vezane za nauku, medicinu, mape, hemijske sastojke i druge slične podatke koji mogu da doprinesu opšem dobru ljudi.

Najviše saobraćajnih udesa na Slaviji i na Novom Beogradu

Na mapi možemo da vidimo kako su kružni tokovi u Beogradu posebno problematični. Na Slaviji je tako zabeleženo čak 185 saobraćajnih udesa, a na kružnom toku kod Opštine Novi Beograd 77. I to ne računajući udese u blizini!

Zanimljivo je da je došlo do čak 62 udesa u i oko garaže na Obilićevom vencu.

Problematična je i raskrsnica kod 6 kaplara na Novom Beogradu, odnosno kod Ušće SC, kao i Autokomanda i Mostarska petlja.

Od mostova u Beogradu je za prelazak reke Save najrizičniji Gazela.

Pogledajte mapu na ovom linku.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.