Naslovna » BG servis » Najavljeni radovi na Savskom trgu
Najavljeni radovi na Savskom trgu (ilustracija: budući izgled trga)
Najavljeni radovi na Savskom trgu (ilustracija: budući izgled trga)

Najavljeni radovi na Savskom trgu

U narednih nedelju dana počeće radovi na Savskom trgu, dok su pripremni radovi već u toku, najavio je Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je za TV Studio B dodao da se trenutno uklanjaju bespravni objekti a da će među prvim radovima biti izmeštanje crpne stanice koja će se nalaziti kod Spomen-obeležja žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990. do 1999. godine.Radovi u toku

– Trg će biti kružnog oblika, saobraćaj će se kretati tokovima, a u sredini će biti pešačka zona. Počećemo i sa rekonstrukcijom fasade i krova zgrade Stare železničke stanice, koja će u budućnosti biti muzej i ispred koje će biti postavljen spomenik velikom županu Stefanu Nemanji – najavio je Vesić.

Radovi bi trebalo da budu završeni do praznika Sretenje sledeće godine.

Sa ovim trgom Beograd će dobiti, pored Trga republike, još jedan veliki pešački trg.

Najavljeni radovi na Savskom trgu (ilustracija: budući izgled trga)

– Za vozače je važno da saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen jer će se prvo raditi kružni tokovi, da bi se po puštanju saobraćaja zatvarao centralni deo koji će biti pešačka zona. U isto vreme radimo i Bulevar Vudroa Vilsona, koji ima četiri trake i ide paralelno sa Savskom ulicom. Završeno je dve trećine ove ulice, a u narednih nekoliko dana biće završena veza koji će poslužiti građanima da se automobilima prebace iz Savske ulice prema ovom bulevaru. Ova veza će pomoći da se potpuno zaobiđe Savski trg i da se od Palate pravde dođe do reke – objasnio je Vesić.

Do februara će biti gotov Savski trg i rekonstruisana Savska ulica, rekao je Vesić, kao i da će Bulevar Vurdoa Vilsona raditi u punom kapacitetu, što će stvoriti uslove da se započne sa rekonstrukcijom Ulice kneza Miloša. (Beoinfo)