Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (22. avgust 2019)
Novi filmovi u bioskopima (22. avgust 2019): Kraljice zločina
Novi filmovi u bioskopima (22. avgust 2019): Kraljice zločina

Novi filmovi u bioskopima (22. avgust 2019)

Kraljice zločina, Jezive priče iz mraka – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 22. avgusta 2019. godine.

Film Umetnost vožnje po kiši premijerno će biti prikazan u bioskopu Cineplexx Ušće SC, u sredu, 28. avgusta od 20.00, pa i njega predstavljamo u ovom pregledu.

Kraljice zločina

Radnja se odvija tokom sedamdesetih godina u zapadnom delu Menhetna u Nujorku, poznatim pod nazivom Hell’s Kitchen.

Ovo je prava ženska akcija: Keti je mafijašica; Rubi Kerol je spremna da ubije svakoga ko joj se nađe na putu; Kler Volš je oduvek imala otpor prema nasilju jer je muž zlostavljao, ali sada je napokon preuzela stvari u svoje ruke.

Ukratko: žene mafijaša vešto preuzimaju posao svojih muževa koji su smešteni u zatvor. Film je rediteljsko-scenaristički debi Andreje Berlof.

Originalni naslov: The Kitchen. Dužina trajanja filma: 102 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: drama, akcija. Uloge: Elisabeth Moss, Domhnall Gleeson, Melissa McCarthy, Tiffany Haddish. Rediteljka: Andrea Berloff.

Jezive priče iz mraka

Amerika, 1968. godine. Promene se osećaju u vazduhu.

Samo naizgled daleko od nemira u velikim gradovima, nalazi se varoš Mil Veli, gde već generacijama vladaju senke porodice Belous.

Na svom imanju, na samom obodu grada, Sara, mlada devojka sa zastrašujućim tajnama pretvorila je svoj izmučeni život u niz jezivih priča, napisanih u knjizi koja prevazilazi vreme. Te priče pronašle su način da postanu i previše stvarne za grupu tinejdžera koji su otkrili Sarin zastrašujući dom.

Originalni naslov: Scary Stories to Tell in the Dark. Dužina trajanja filma: 111 minuta. Države i godina proizvodnje: Kanada, SAD / 2019. Žanr: horor. Uloge: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur. Reditelj: André Øvredal.

Umetnost vožnje po kiši

Renomirani glumac Kevin Kostner „pozajmio“ je glas zlatnom retriveru Encu, psu filozofskih shvatanja, protagonistu ostvarenja „Umetnost vožnje po kiši“ koji će se na bioskopskom platnu naći od 29. avgusta.

Zasnovan na bestseleru pisca Garta Stajna, prevedenom na 38 jezika, „Umetnost vožnje po kiši“ je topla priča o potpuno bezuslovnoj ljubavi između psa i njegovog gazde, o njegovoj spremnosti da podrži svog gospodara u svakoj zamisli, da ga prati i u najluđim iskušenjima.

Slušajući reči svog vlasnika Denija Svifta, vozača Formule 1 u usponu, pas Enco stiče duboki uvid u ljudski život i shvata da se tehnike, potrebne na trkačkoj stazi, takođe mogu uspešno koristiti u upravljanju svakodnevnim životnim putovanjem.

Film prati Denija, njegovu ženu Iv, njihovu malu ćerku Zoi i na kraju, njegovog iskrenog – najboljeg prijatelja – Enca.

Osim o odnosu psa i čoveka film se osvrće na odnose u porodici, na čvrstu vezu između oca i ćerke.

Glumac Majlo Ventimilija koji igra Denija, vozača Formule, kaže da kada su prijatelji čuli da snima film koji u naslovu sadrži reč „vožnja“ prvo što su ga pitali je da li će da nauči da se trka: „Rekao sam da prvo moram da naučim da budem otac i dobar vlasnik psa, kao i dobar muž. To su te tri stvari zbog kojih smo se reditelj i ja povezali“.

Reditelj Sajmon Kurtis kaže: „Enco je nekada u pravu, nekada greši, ali on je dobronameran pas koji želi da uči u nadi da će se u narednom životu pojaviti u telu čoveka. Jedna od stvari u kojoj sam najviše uživao vezano za ovaj film je ta što u ovom filmu imate scene koje ste mnogo puta do sada videli – rođenje deteta, stavljanje lisica na ruke, venčanje… ali, viđenje svega toga sa pseće strane čini ove scene veoma originalnim“.

Originalni naslov: The Art of Racing in the Rain. Dužina trajanja filma: 109 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: komedija, drama. Uloge: Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried, Gary Cole, Kathy Baker, Ryan Keira Armstrong. Reditelj: Simon Curtis.

(danubeogradu.rs)