Naslovna » BG servis » Park Vojvode Vuka biće svečano otvoren koncertom mladih virtuoza
Park Vojvode Vuka - radovi (foto: Nemanja Ranđelović za Dan u Beogradu)

Park Vojvode Vuka biće svečano otvoren koncertom mladih virtuoza

U nedelju, 1. septembra od 18.00, rekonstruisani park Vojvode Vuka biće svečano otvoren koncertom mladih virtuoza.

U parku na Topličinom vencu nastupiće talentovana deca, najavio je gradski urbanista Marko Stojčić gostujući na TV Studio B.Radovi u toku

– Taj prostor je uređen tako da mladi mogu tu da pokazuju šta znaju, bilo koja oblast da je u pitanju – muzika, kultura, sport, kao i da svi građani Beograda uživaju u tome. Ideja je da se na tom platou ubuduće redovno održavaju koncerti, tako da nas naredna dva meseca očekuju tri kulturna događaja, ali to će zavisiti i od vremenske prognoze – rekao je Stojčić i pozvao Beograđane da dođu u subotu na ovaj koncert.

On je istakao da je u toku završnica radova.

– U toku su završni radovi u delovima gde će se odvijati saobraćaj, postavlja se kocka i završavaju trotoari. Isto tako završava se ozelenjavanje parka Vojvode Vuka, kao i sređivanje platoa. U nedelju se pušta saobraćaj u delu koji je ostao prohodan za saobraćaj, dok je u pešačku zonu pretvoren deo Ulice Vuka Karadžića u zoni parka Vojvode Vuka – precizirao je Stojčić.

Uređenje parka Vojvode Vuka, između ulica Topličin venac, Vuka Karadžića, Cara Lazara i Carice Milice, podrazumevalo je kompletnu obnovu svih staza, platoa, stepeništa, dečjeg igrališta, zelene površine i obuhvatilo je površinu od 3.800 kvadratnih metara.

Novi element u parku je letnja pozornica u sklopu centralnog platoa. (Beoinfo)