Naslovna » BG servis » Potrebna štednja vode u Beogradu
stednja-vode-u-beogradu
stednja-vode-u-beogradu

Potrebna štednja vode u Beogradu

Potrebna je štednja vode u Beogradu! Tokom izuzetno visokih dnevnih temperatura vazduha u prethodnih nekoliko dana, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je na distributivnom sistemu evidentiralo uvećanu potrošnju vode, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća. S obzirom na to da nas i u narednom periodu očekuju tropski dani, apeluje se na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva.

Štednja vode u Beogradu

Iz ovog gradskog preduzeća podsećaju da aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Beograđani se pozivaju da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača. Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” uveravaju da je ovo gradsko preduzeća blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.