Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 10. avgust 2019.
Protest "Jedan od pet miliona" - #1od5miliona (foto: poceloje.rs)
Protest "Jedan od pet miliona" - #1od5miliona (foto: poceloje.rs)

Protest „Jedan od pet miliona“, 10. avgust 2019.

Protest „Jedan od pet miliona“ (#1od5miliona), 36. po redu, biće održan u subotu, 10. avgusta od 19.00, kod Terazijske česme.

Pored okupljanja građana u centru prestonice biće organizovana i protestna šetnja do zgrade Predsedništva, jer, po najavama organizatora iz udruženja građana #1od5miliona, potrebno je „odbraniti instituciju Predsednika koju je uzurpirao i zloupotrebio predsednik Aleksandar Vučić“.

U saopštenju se dodaje da će okupljeni građani, „zbog svih laži, obmana, prevara, afera, prebijanja neistomišljenika i mladih“, podsetiti Vučića da neće da trpe „nasilje nad istinom i zdravim razumom“.

Udruženje „Jedan od pet miliona“ pozvaće na bojkot izbora

Posle sastanka sa delom opozicije, Udruženje „Jedan od pet miliona“ objavilo je da ostaje pri stavu da će od 1. septembra 2019. pozivati građane i političare na bojkot izbora, kao što su pozvali i političare da izađu iz Parlamenta.

Oni su ranije objavili da dijalog između vlasti i opozicije u organizaciji Cesida, CRTE, Fonda za otvoreno društvo i Fakulteta političkih nauka mora biti transparentan i otvoren za javnost, jer se „dijalog o izborima tiče svih građana Srbije koji na izborima glasaju, a ne samo političkih organizacija i subjekata koji učestvuju u izbornoj trci“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.