Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sputñik ispred Doma Omladine na Platou Milana Mladenovića
sputnik-dom-omladine
sputnik-dom-omladine

Sputñik ispred Doma Omladine na Platou Milana Mladenovića

Bend Sputñik će u subotu 17. avgusta u 20 sati na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda održati koncert.

Sputñik je bend koji je inicijalno nastao u Sremskoj Mitrovici, ali se reaktivirao u Novom Sadu, prvo studijski, od 2013. kada objavljuje prvi singl “The Drinkable World”, a zatim i čitav niz zapaženih singlova koji su privukli pažnju MTV-ja (emitovani 6 puta). Nakon dugog perioda traženja koncertne postave, bend se i koncertno aktivirao u martu 2017. da bi uskoro počeo sa nastupima na festivalima.

Usledili su pozivi za Main Stage Exita 2017. i Fusion Stage Exita 2018, kao i Festival 9 u Beogradu 2017. i Revolution Festival u Temišvaru 2018. Bili su noseći bend Serbian Fashion Weeka u oktobru 2017, a nastupali su kao predgrupa Bojani Vunturišević, Deci loših muzičara, Instant Karmi i turskim darkwave legendama She Past Away, s kojima ponovo nastupaju 6. oktobra.

U februaru 2018. izdali su i debi album “A Memory of Fire” za našu najstariju nezavisnu etiketu “Take It Or Leave It Records”, sa 13 pesama, koji je novosadski “Dnevnik” proglasio za drugi najbolji regionalni album te godine. Bend ima neuobičajenu postavku, budući da je petorka, koju čine Žikica Milošević (glavni vokal), Valerija Nesterova (prateći vokal), Viktor Vinaji (bas), Vladimir Čudinov (gitara) i Kiril Bojko (gitara) – dakle, bend nema bubanj. Sviraju crossover elektropopa i indie rocka koji su sami nazvali “electro rock”. Zanimljivo je da su troje od pet članova poreklom iz Rusije.

Nastup u okviru koncertnog serijala na Zidiću Doma omladine Beograda im je tek 24. svirka u karijeri, i prva otvorena svirka posle dve godine u Beogradu.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.