Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi spot » Svetsko prvenstvo u košarci: Pesma Zemlja košarke – zemlja koja rađa legende

Svetsko prvenstvo u košarci: Pesma Zemlja košarke – zemlja koja rađa legende

Svetsko prvenstvo je iza ćoška (31. avgust – 15. septembar), a dok košarkaši Srbije imaju završne provere u Kini stigao im je najlepši poklon!

Prava sportska himna koja pokreće, motiviše, sportskim žargonom rečeno – „izuva“ iz patika.

Poslali smo Saletu Đorđeviću i košarkašima istinski muzički hit koji su momci iz benda „Psihoaktiv trip“ zajedno sa Meridianom spremili samo za naše „orlove“ pod nazivom „Zemlja košarke“.Promo

Kratko, glasno, jasno – jer mi to jesmo! I to zemlja košarke koja rađa legende! Zato već svi u sebi pevaju „ajmo, ajde, i sve su naše pobede celom svetu poznate. Ajmo, ajde, borba, nema predaje, tako se pobeđuje“.

Poznate su pobede i poduhvati za pamćenje sa narandžastom loptom kroz istoriju, ali imamo još asova čije magije svet treba da upozna.

Kreacije Vase Micića i Stefana Jovića, rafalnu paljbu Bogdana Bogdanovića i Marka Gudurića, iskustvo prekaljenog Marka Simonovića, neverovatne sposobnosti Vladimira Lučića, lekcije „Profesora“ Nemanje Bjelice, upornost Stefana Birčevića, te snagu udarnog „pokera“ pod košem – niko nema takve „petice“ kao Srbija.

Najbolji NBA centar za prošlu sezonu Nikola Jokić, taj magični plej u telu centra, dobri div Bobi Marjanović za koga nema rešenja, nezaustavljivi Nikola Milutinov i kapiten Miroslav Raduljica koji uvek izvlači više od maksimuma kada brani boje nacionalnog tima.

Košarka je ovde deo odrastanja i tradicije, narandžasta lopta svetinja, a zvuk mrežice se uvlači pod kožu od najranijih dana…

Zato smo došli na Svetsko prvenstvo!

Zato je već i gužva među peharima, ali za nove trofeje uvek se nađe mesta, jer: „Isijava svetlost iz naše vitrine, iz Indijane i iz Atine, Istanbul, Madrid i Rio isto, sledeća stanica – Daleki istok. Najbolji mi smo, ma jok i nismo, majstori igre, dabome da jesmo. Zato smo došli na Svetsko prvenstvo, zastava, himna i prvo mesto„.MeridianBet: Prvi tiket ne pada

Sve je više nego jasno dočarano u sjajnom spotu koju ćete iznova i iznova gledati, dok i pesmom dajete podršku „orlovima“. A kakva bi to motivacija Meridiana bila za naše heroje igre pod obručima bez legendi. Čuveni komentator Edin Avdić uživeo se u „prenos“ kao da je finale Mundobasketa i u tom ga legendarni Svetislav Pešić prekida rečima:

„Polako, Edine, ne pali se, nije još počelo“. I to je čuveni humor po kojem smo prepoznatljivi i koji uvek prati šampionske korake.

Vatra u srcu, mir u glavi, malo sreće, kvalitet i znanje imamo, a imamo i onaj prepoznatljivi „vic“ u igri obojen frenetičnom borbenošću kada se brane boje Srbije. Neka nova legenda sigurno će biti „rođena“ u Kini i neka „orlovi“ dolete u Srbiju u drugoj polovini septembra sa najsjajnijim odličjem.