Naslovna » Izlasci » Festivali » 10. MikroFAF festival u Kinoteci
10. MikroFAF festival u Kinoteci
10. MikroFAF festival u Kinoteci

10. MikroFAF festival u Kinoteci

Od 10. do 13. oktobra 2019. Udruženje „Satibara“ organizovaće u Kinoteci 10. MikroFAF uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

„Any form of art is a form of power; it has impact, it can affect change – it can not only move us, it makes us move“. (Ossie Davis)

Posle pregleda više stotina filmova sa svih konitenata, selekcioni tim MikroFAF festivala odabrao je 67 filmova koji će biti prikazani u takmičarskom programu tokom četiri dana jubilarnog desetog izdanja festivala.

Selektori su Filip Ćetković, Galina Maksimović, Antun Gverović, Ivana Đorđević i Marija Rodić.

Kategorije u kojima će se filmovi takmičiti su uradi-sam film, nezavisni film, juniorski film i, specijalna kategorija: Power Film.Za dž

„Ova kategorija je tu da podseti na istrajnost i usled teških izazova, na moć umetnosti, moć pojedinca, i moć zajednice usredsređene na svoju misiju. Naravno, moć može biti zloupotrebljena, ugrožavajuća, opasna. Za Mikropolis nagradu u ovoj kategoriji takmičiće se filmovi koji na originalan način odslikavaju bilo koji od ovih aspekata moći“, objasnili su organizatori i dodali:

„S obzirom da je ovo deseto izdanje MikroFAF festivala, naša MOĆ je u tome što smo istrajali u svojoj nameri da promovišemo nezavisno stvaralaštvo, stvaralaštvo u ograničenim uslovima, mlade autore, i aktuelne filmske i socijalne fenomene. Tu snagu i moć smo tokom godina prikupljali zahvaljujući vrednim autorima, gostima, prijateljima i vernoj publici“.

Na programskoj listi se, pored filmova iz regiona i Evrope, nalaze i dela iz Irana, Koreje, Šri Lanke, Uzbekistana, Južne Afrike, Indije, SAD…

Pored takmičarskog programa, publika će moći da prisustvuje i brojnim pratećim sadržajima festivala.

U ovogodišnjem programu festivala publika će imati priliku i da poseti izložbu filmskih plakata beogradskog umetnika Stevana Aleksića; tribinu sa filmskim umetnicima Tamarom Drakulić, Milošem Tomićem i Markom Backovićem, koju će moderirati dramaturg Ivan Velisavljević; biće upriličena proslava desetogodišnjice festivala i Satibare uz koncert kostimiranog dua Skijaš i Jeti, performans uz film, retrospektivni program Satibara filma…

Na OVOM LINKU potražite program manifestacije.

Ulaz na festival je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.