Naslovna » Izlasci » Festivali » 17. Međunarodni Salon stripa u SKC-u
17. Međunarodni Salon stripa u SKC-u

17. Međunarodni Salon stripa u SKC-u

Od 26. do 29. septembra u Studentskom kulturnom centru biće održan 17. Međunarodni Salon stripa, koji čine izložbe, promocije, berza stripa.

Manifestacija donosi ekskluzivna ostvarenja u domenu strip umetnosti, ilustracije i animiranog filma, što potvrđuju i imena gostiju i laureata ovogodišnjeg Salona.

Posle deset godina, Rajko Milošević Gera, jedan od najvećih evropskih majstora stripa i ilustracije, ponovo je gost festivala. Razlozi za ovo gostovanje su očigledni: trenutno je na našem tržištu u opticaju ili pripremi devet Gerinih albuma na srpskom jeziku, a to je samo jedan od povoda za gostovanje na Salonu.Za dž

Posetiocima programa Salona stripa 2019. pruža se i nesvakidašnja prilika da se na izložbi, predavanju i projekciji filmova (u redakciji Veljka Krulčića kao autora projekta i predavanju Andrijane Ružić), susretnu i upoznaju sa Nedeljkom Dragićem (1936), jednim od najvećih živih autora iz zlatnog doba Zagrebačke škole crtanog filma, koji od 1991. godine, živi u Minhenu.

Biće priređena izložba srpskog ilustratora Geta, a gostuje i francuski strip autor Olivije Dobremel.

Ovogodišnji laureat Salonovog priznanja za doprinos srpskom stripu jeste Ljubomir Kljakić, između ostalog, autor prve srpske profesionalne izložbe stripa pod nazivom „Fantastika – strip – društvo“, organizovane februara 1977. godine upravo u Studentskom kulturnom centru Beograd.

Dokumentarnu izložbu i razgovor sa laureatom na programu Salona pripremio je istoričar umetnosti i vodeći srpski teoretičar stripa Slobodan Ivkov.

Urednik Salona stripa je Miki Pješčić.

Ceo program pogledajte na OVOM LINKU.

Radno vreme galerija u SKC-u za vreme trajanja manifestacije je od 10.00 do 20.00. Svi programi su besplatni i profilisani za posetioce svih uzrasta. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.