Naslovna » Izlasci » Festivali » 28. Međunarodna tribina kompozitora
28. Međunarodna tribina kompozitora: Perkusionistički ansambl SISU iz Norveške
28. Međunarodna tribina kompozitora: Perkusionistički ansambl SISU iz Norveške

28. Međunarodna tribina kompozitora

Od 4. do 9. oktobra 2019. godine u Beogradu će biti održan festival savremene muzike – 28. Međunarodna tribina kompozitora.

Od 240 prijavljenih partitura selektorka Festivala, kompozitorka Branka Popović, odabrala je 60 najboljih i ubedljivo zanimljivih dela iz Belorusije, Danske, Crne Gore, Hrvatske, Tadžikistana, Kanade, Južnoafričke Republike, Grčke, SAD, Engleske, Nemačke, Slovenije, Japana, Litvanije, Belgije, Norveške, Južne Koreje, Turske i naše zemlje.

Program čine kompozicije za solo instrumente i raznovrsne kamerne sastave: klavir i harmonika, harfa i gudački trio, orgulje sa trubom, violinom, harmonikom, udaraljkama i glasovima, električna viola u pet deonica.

Posebno su zanimljiva dela za dva klavira i dela za orgulje u savremenim zvučnim kombinacijama kao i kompozicije za velike kamerne ansamble od devet do 15 instrumenata.

28. Međunarodna tribina kompozitora: savremena muzika iz celog sveta

Nastupiće renomirani klavirski duo LP (Sonja Lončar i Andrija Pavlović) i duo koji čine Tea Dimitrijević i Dejan Subotić, ansambl Studio 6, ansambl Gradilište pod upravom dirigenta Ivana Markovića i brojni istaknuti muzičari posvećeni izvođenju savremene muzike.

Gosti Tribine su ansambl od 12 članova In process iz Nemačke, jedan od najboljih evropskih izvođača minimalističke muzike, na čijem programu će biti dela klasika ovog muzičkog pravca, kao što su Filip Glas i Stiv Rajš, kao i značajna recentna ostvarenja.

Perkusionistički ansambl SISU iz Norveške izvodi dela norveških i srpskih kompozitora a jedno od najzanimljivijih ostvarenja je pisano u duhu indonežanske gamelan muzike. Ansambl broji samo tri člana koji sviraju na ogromnom broju svih postojećih udaraljki!

Program i ostale informacije pronađite na OVOM LINKU. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.