Naslovna » Izlasci » Festivali » 7. Cirkobalkana festival u Beogradu
7. Cirkobalkana festival u Beogradu
7. Cirkobalkana festival u Beogradu

7. Cirkobalkana festival u Beogradu

Od 20. do 28. septembra na Donjem Dorćolu u Luci Beograd biće do održano sednom izdanje Cirkobalkana festivala.

U Ulici Žorža Klemansoa 37 u velikom crvenom šatoru udruženja za razvoj savremenog cirkusa Cirkusfera iz Beograda i Cirkorama iz Zagreba organizovaće jedini cirkuski festival u regionu.

Cirkobalkana festival, međunarodni je festival savremenog cirkusa koji će se ove godine održati kao prateći program 53. BITEF festivala.

Festival CirkoBalkana promoviše i pruža potporu u izgradnji regionalne cirkuske scene, kroz prezentovanje rada regionalnih umetnika, ali i bogatog međunarodnog programa. Savremeni cirkus, uz samu cirkusku umetnost uključuje i druge inovativne umetničke forme, vešto se poigravajući sa novim tehnologijama koja se, na sebi svojstven način, implementiraju u cirkus.

Tokom devet dana programa na festivalu će biti prikazano sedam predstava, tri masterklasa za profesionalno usavršavanje, prezentacija zajedničkog rezidencijalnog programa mladih umetnika iz regiona i Evrope, koncerti, izložbe, performansi i okrugli stolovi.

Cirkobalkana: regionalni i evropski umetnici

Festival će biti otvoren u petak, 20. septembra, premijerom mladih regionalnih snaga Malinada kolektiva (Hr/Srb) pod nazivom „(Un)connected“.

Zatim slede izvođenja evropskih savremenih cirkuskih umetnika: Random (Španija), Laura Murphy (Velika Britanija) i dve različite predstave francuske kompanije Un loup pour l’homme: „Rare Birds“ (u sklopu glavnog programa BItef festivala) i „Face Nord“. Francuzi su ujedno i partneri festivala u sklopu projekta „Ride & Camp“.

Uz predstave koje će moći da se pogledaju u okviru Cirkobalkana festivala, tu je i bogat prateći zabavni deo festivala koji će se održavati u i okolo šatora. Biće to svojstven eksperiment umetnika i umetničke cirkuske zajednice!

Program festivala i sve dodatne informacije dostupne su OVDE.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.