Naslovna » Izlasci » Sport » Balkanijada 2019: Prvenstvo Balkana u veslanju
Balkanijada 2019: Prvenstvo Balkana u veslanju
Balkanijada 2019: Prvenstvo Balkana u veslanju

Balkanijada 2019: Prvenstvo Balkana u veslanju

Balkanijada 2019, Prvenstvo Balkana u veslanju, biće održano za vikend, 14. i 15. septembra 2019, na Savskom jezeru.

Ljubitelji veslanja imaće priliku da u subotu i nedelju na Adi Ciganliji budu svedoci trka na Balkanskom šampionatu i da vide više od 300 takmičara.

U Beograd dolaze posade iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Bugarske, Rumunije, Turske i Severne Makedonije. Na marginama takmičenja biće održan Kongres Balkanske veslačke asocijacije.

Oba dana program počinje u 10.00. U subotu je jedanaest trka, a u nedelju jedna manje. Srbiju predstavlja 18 čamaca.

Balkanijada 2019: navijajte za srpske veslače!Za dž

U subotu, u 10.15, veslaće naš prvi takmičar. To je skifista Aleksa Mohora u kadetskoj konkurenciji. U dubl skulu za kadete od 10.30 veslaju Boris Lončar i Lazar Banjac, a u juniorskom četveracu od 10.45 Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Slavko Savić i Todor Stanković.

Od 11.00 je trka četverac skula za juniorke. Naš je u sastavu Nikolina Đorđević, Anđa Simić, Ksenija Kaluđerović i Maša Bugarski. Od 11.15 u juniorskom dvojcu nadmetaće se Ranko Samardžija i Dušan Belić.

U juniorskoj konkurenciji skifista predstavljaće nas Ognjen Srbinović od 11.30, a u dubl skulu od 11.45 Rastko Ratajac i Ivan Katić.

Svetlana Milošević u podne kreće u trku kadetskih skifova. Od 12.30, u poslednjoj trci prvog dana, na stazu će kadetski osmerac. U njemu će biti Nemanja Luledžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković, Petar Samardžija i kormilar Lazar Ivković.

U nedelju, odmah u prvoj trci, boriće se kadetski četverac koga čine Luledžija, Kuzmanović, Janković i Delić.

Od 10.15, u četvercu skulu za kadetkinje veslaju Milica Mladenović, Milka Zdjelar, Marija Jakoviljević i Ljubica Tešmanović, a od 10.45 u dvojcu za kadete Miloš Kolarević i Matija Rajković.

Od 11.00 nastupaju dve posade juniorskog četverac skula. U jednoj su Ognjen Srbinović, Rastko Ratajac, Ivan Katić i Boško Kostić, a u drugoj Veselin Duratović, Branko Milošević, Jovan Ljuna i Vuk Švabić. Od 11.15 ogledaće se ženski juniorski dvojac Iva Lazić i Minja Vizi. Andrijana Mijailović takmičiće se u juniorskom skifu od 11.30.

Od 11.45 kreće kadetski četverac skul Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković i Petar Samardžija, a u podne počinje okršaj u kome će učestvovati i juniorski dubl skul Nikolina Đorđević i Anđa Simić.

Od 12.15, u poslednjem nadmetanju Balkanijade, i u juniorskom osmercu imaćemo dva čamca. I u ovoj trci, kao i u juniorskom četverac skulu, iskoristili smo pravo da kao domaćini prijavimo i drugu posadu, koja će i van konkurencije da stekne dragoceno iskustvo.

U prvoj, glavnoj, biće Ranko Samardžija, Dušan Belić, Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Đorđe Grubor, Dušan Stefanović, Slavko Savić, Todor Stanković i kormilar Lazar Ivković, a u drugoj Andrija Jevtić, Viktor Šušić, Miroslav Jovanović, Todor Marković, Darko Mališić, Igor Martinović, Petar Šavrljuga, Konstantin Šujić i kormilar Nemanja Graovac. (danubeogradu.rs)