Naslovna » Izlasci » Akcije » Biciklistička „Vožnja za slobodan Savski nasip“
Biciklistička "Vožnja za slobodan Savski nasip"
Biciklistička "Vožnja za slobodan Savski nasip"

Biciklistička „Vožnja za slobodan Savski nasip“

U nedelju, 8. septembra 2019,, u organizaciji lista Danas i udruženja Ulice za bicikliste, biće održana „Vožnja za slobodan Savski nasip„.

Početak vožnje je u 16.00 na kraju Savskog keja, iznad okretnice tramvaja u Dr Ivana Ribara.

Povod za vožnju je trenutno stanje na nasipu i odbijanje JVP „Srbijavode“ i grada Beograda da krunu nasipa privedu nameni, odnosno da je usklade sa Generalnim urbanističkim planom Beograda koji je tretira kao postojeću biciklističku stazu.

U stvarnosti, kruna nasipa je saobraćajnica kojom dnevno prođe na stotine vozila, mahom vlasnika vikendica od kojih mnogi ne haju za bezbednost dvotočkaša i uskom krunom nasipa prolaze velikom brzinom, u žurbi ka svojim objektima.

Javnost podsećamo i da na potezu Savskog nasipa postoji oko 300 nelegalnih objekata duž same obale koje grad Beograd odbija da ukloni iako ima sva ovlašćenja da tako postupi, jer objekti u koritu reka i zoni vodoizvorišta po zakonu ne mogu biti legalizovani. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.