Naslovna » Izlasci » Sport » BITI ILI NE BITI: Srbija u četvrtfinalu naplaćuje Argentini za jedini poraz
BITI ILI NE BITI: Srbija u četvrtfinalu naplaćuje Argentini za jedini poraz (fotografiju obezbedio MeridianBet)

BITI ILI NE BITI: Srbija u četvrtfinalu naplaćuje Argentini za jedini poraz

Srbija igra protiv reprezentacije Argentine (utorak, 13.00) u četvrtfinalu košarkaškog Svetskog prvenstva u Kini.

Svaka sledeća utakmica je najvažnija, često kaže selektor Aleksandar Đorđević, ali ova je baš najvažnija. Više nego bilo koja!

Stigli su košarkaši Srbije iz Vuhana u Donguan na jug Kine i opet će bez treninga na parket. Pobeda znači prolaz u polufinale i igranje za medalju, poraz bi selio „orlove“ u borbu od petog do osmog mesta. O potencijalnom fijasku u Kini niko ne razmišlja.Promo

Jednostavno, košarkaši Srbije po svim ocenama jači su od Argentine bar za 10-15 poena i to sada treba dokazati kada je najpotrebnije. Izaći na teren i pobediti kada je najteže.

To u ovim trenucima najbolje oseća plej Vasilije Micić koji je posle porodične tragedije i smrti majke rešio da ostane u ekipi i igra za Srbiju. Kapa dole, majstore!

I njegova odluka biće dodatni motiv „plavima“ da zajedno trijumfuju i posle se okrenu borbi za odličja. Projektovano, u petak bi „orlove“ u polufinalu čekale SAD, ali toj priči sada svakako nije mesto.

Košarkaši Srbije apsolutni su favoriti protiv Argentine i zato je kvota na pobedu 1.58 uz hendikep poena 10.5. Ako budemo slavili ubedljivije, sa razlikom većom od 14.5 poena, Meridian daje lepu kvotu 2.11.MeridianBet: Prvi tiket ne pada

Izabranici Aleksandra Đorđevića bili su prilično efikasni do meča sa Španijom, zato se veruje da će sada Argentini naplatiti za bolan poraz i lošu partiju. Ukoliko naši košarkaši postignu više od 88.5 poena protiv „gaučosa“, to može da se naplati kvotom 1.90.

Ako pogodite da će ukupno na meču za plasman u polufinale biti između 171 i 180 poena, Meridian daje sjajnu kvotu 4.40.

Očekuje se da Nikola Jokić zablista i povede Srbiju zajedno sa Bogdanovićem do trijumfa! Ako bude nerešiva enigma za Argentince i zabeleži dabl-dabl, to se vrednuje lepom kvotom 2.75, a Bogdanov dabl-dabl sa 3.50.

Ukoliko verujete da bismo mogli baš ubedljivo do četvrtfinala i da prebacimo „stotku“, kvota je sjajnih 12.

Nekoliko iznenađenja već se dogodilo, i Litvanija i Grčka potpuno neočekivano ostale su bez borbe za medalju u Kini.

Verujemo da će se „orlovi“ skupiti i biti pravi kada je najpotrebnije. Momci, ajmo, ajde, mi smo zemlja košarke!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.