Naslovna » Izlasci » Dani evropske baštine 2019: Obilazak Novog groblja za dž
Obilazak Novog groblja
Obilazak Novog groblja

Dani evropske baštine 2019: Obilazak Novog groblja za dž

Besplatan obilazak Novog groblja povodom Dana evropske baštine 2019 organizovaće JKP „Pogrebne usluge“ 29. septembra od 11.00.

Novo groblje, kao svojevrstan muzej pod otvorenim nebom, ekskluzivan prostor sećanja gde se dodiruju prolaznost i večnost, zavredeo je, svojom rafinmanom i umetničkim dometima, ali i kao svedočanstvo nematerijalnog kulturnog nasleđa, prestižno mesto među članicama Udruženja kulturno značajnih grobalja Evrope (Association of Significant Cemeteries in Europe – ASCE), a deo je i Evropske rute grobalja (Europan Cemeteries Route).Za dž

Povodom ovogodišnje manifestacije Dani evropske bašine koja se održava u godini u kojoj se obeleževa i desetogodišnjica Evropske rute grobalja, biće organizovana još jedna zanimljiva tematska šetnja alejama Novog groblja.

Obilazak Novog groblja „Bardovi srpskog glumišta“

Na zahtev velikog broja posetilaca tematskih obilazaka Novog groblja, po prvi put će biti priređena vođena šetnja na temu „Bardovi srpskog glumišta„.

Podsećanjem na životne priče i anegdote iz života velikih glumaca i glumica, njihove značajne filmske i pozorišne uloge, zainteresovani će proći i kroz istoriju naše glume – pozorišne i filmske.

Obići će se poslednja počivališta Vele Nigrinove, Tamare Đorđević – Ite Rine, Danila Bate Stojkovića, Zorana Radmilovića, Pavla Vujsića, Dragana Nikolića, ali i mnogih drugih.

Informacije

  • Naziv šetnje: Bardovi srpskog glumišta
  • Mesto okupljanja: na platou kod glavne kapije Novog groblja (Ruzveltova 50)
  • Trajanje obilazaka: 120 minuta
  • Priča i vodi: dr Violeta Obrenović, istoričarka umetnosti
  • Kontakt za grupe i pojedince: 011/2071-342 (radnim danima od 7.00 do 15.00); violeta.obrenovic@beogradskagroblja.rs;info@beogradskagroblja.rs

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.