Naslovna » Izlasci » Akcije » Evropska noć istraživača 2019: Deseta noć, kroz znanje daje moć!
Evropska noć istraživača 2019: Deseta noć, kroz znanje daje moć!
Evropska noć istraživača 2019: Deseta noć, kroz znanje daje moć!

Evropska noć istraživača 2019: Deseta noć, kroz znanje daje moć!

U petak, 27. septembra od 15.00 do ponoći, u Srbiji će biti održana jubilarna popularna manifestacija 10. Evropska noć istraživača.

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu.

– Vreme je da se još jednom upustimo u otkrivanje naučnih tajni, da zavirimo iza kulisa najneverovatnijih naučnih eksperimenata i zajedno iznova otkrijemo sva uzbuđenja koja sa sobom nose naučna istraživanja! Jer, bez obzira na to da li nam se ove godine pridružuješ prvi put ili, kao mi, u naučnim vodama plivaš već duže vreme, treba da znaš da je put kojim se kreću naučnice i naučnici iz dana u dan drugačiji, uzbudljiviji, pun uspona i padova, iznenadnih otkrića ali i rezultata koje samo uz malu pomoć nauke možemo da predvidimo. I želeli bismo da baš ti budeš deo naše ekipe ove noći – pozvali su organizatori građane da se pridruže u proslavi jubileja.

Jubilarna manifestacija održaće se u 26 gradova Srbije.

Evropska noć istraživača u BeograduZa dž

U Beogradu se Evropska noć istraživača održava deveti put. Sadržaji Noći istraživača su novi, atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno stručno obrazovanje.

Osim toga, pružiće vam se jedinstvena prilika za druženje sa našim najpoznatijim naučnicima-istraživačima, koji će otkriti kako nauka utiče na naš svakodnevni život.

Tema ReFocuS 2.0 projekta je kulturno i prirodno nasleđe kao indikator društvenog razvoja, pa će fokus biti na sinergiji obrazovanja, kulturnog i prirodnog nasleđa, ali i održivog razvoja.

Ovogodišnja tema Evropske noći istraživača je „Prošlost„, pa će publika imati prilike da se podseti starih tehnika, zanata, igara i pesama, arheoloških otkrića, da upozna druge kulture, ali i da sazna zbog čega je važno da sačuvamo i naše prirodne resurse.

Mesta na kome će biti održana manifestacija su: Big Fashion, Francuski institut, Muzej nauke i tehnike, Muzej Vuka i Dositeja, Naučni klub CPN, Fakultet za fizičku hemiju, Biblioteka grada Beograda, Institut Servantes, Institut ekonomskih nauka, Zavod za intelektualnu svojinu, Muzej Jovana Cvijića, Kuća legata, Galerija nauke i tehnike SANU, Pedagoški muzej i Institut za meteorologiju – Beograd.

Više o programima pronađite na OVOM LINKU. Svi sadržaji su besplatni.

Noć istraživača podržala je Evropska komisija u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

Organizatori su manifestacije su CPN, institucije, zavodi i fakulteti iz Beograda, Niša i drugih gradova Srbije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.