Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Festival Green Steps u Stepojevcu
Festival Green Steps u Stepojevcu
Festival Green Steps u Stepojevcu

Festival Green Steps u Stepojevcu

Predavanja, radionice, izlagači, zakuska i muzika činiće mini festival ekologije Green Steps koji će biti održan u Stepojevcu.

U petak, 27. septembra 2019, festival počinje predavanjima i radionicama na temu ekologije, a dan kasnije, u subotu, 28. septembra, planirano je predstavljanje Preduzetničkog razvojnog centra.

Udruženje Agroklaster iz Lazarevca je organizator događaja, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine.Za dž

U prelepom ambijentu domaćinstva u ulici Proleterskih brigada 17, biće postavljeni štandovi za dvadesetak izlagača iz oblasti dizajna, zanatstva i organske proizvodnje, a biće zastupljeni i poljoprivredni proizvodi lokalnih proizvođača.

Na dve bine biće održana predavanja na temu uticaja globalnog zagrevanja na poljoprivredu, značaja preduzetništva i ekologije, novih tehnologija u poljoprivredi i ekološkog turizma.

Predavanja će držati: Vedrana Savić (Ministarstvo poljoprivrede), Radmila Marković (Visoka strukovna škola za preduzetništvo), Vladan Pešić (Poljoprivredni fakultet Zemun) i Branislav Pajić (RB Kolubara).

Biće predstavljeni projekti „Update your skills in rural Belgrade“ (Slavica Stanković, Hrišćansko humanitarno udruženje „Hleb života“), Ekološke sekcije Tehničke škole iz Železnika, „Urbane pčele“ (Stanko Rajić, Beogradsko udruženje pčelara), „Mladi su budućnost, pružimo im šansu“ (Marija Dedić, Udruženje „Svet za sve“), kao i zanimljiva radionica o filcovanju vune koju će voditi Marina Živanović iz udruženja građana „Ja volim Banovce“.

Manifestacija traje od 14.00 do 20.00, a za sve posetioce je organizovana zakuska i prigodan zabavni program.

Ulaz na manifestaciju je besplatan. (danubeogradu.rs)