Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Hard rok bend Ohrenfeindt u UK „Vuk“
Ohrenfeindt (foto: Patrick Kramer)
Ohrenfeindt (foto: Patrick Kramer)

Hard rok bend Ohrenfeindt u UK „Vuk“

Nemačka hard rok grupa Ohrenfeindt nastupiće u UK „Vuk Karadžić“ 26. septembra od 20.00. Ulaz na koncert je besplatan.

Prvi put dolaze u Srbiji i održaće koncert u okviru manifestacije obeležavanja Evropskog dana jezika.

Ohrenfeindt su nastali 1994. u Sent Pauliju, radničkom naselju u Hamburgu poznatom po bogatom noćnom životu, kao i po istoimenom fudbalskom klubu. Značajniji uspon i diskografsku aktivnost započinju nekoliko godina kasnije predvođeni frontmenom Krisom Lautom, jedinim aktivnim članom benda od samih početaka do danas.Za dž

Kao svoje uzore ponosno ističu australijske hard rok i metal legende AC/DC, a muziku benda odlikuju masni gitarski rifovi, snažna ritam sekcija i hrapavi vokal Krisa Lauta.

Energične i strastvene pesme o ljubavi, padovima, usponima i rokenrol načinu života dovode ih na visoka mesta nacionalnih radijskih lestvica, pa su 2007. proglašeni za najbolji novi bend u izboru emisije „Rocko“ radija Rockantenne Bavaria, dok su završili na drugom mestu u izboru za najbolji nemački bend.

Njihova bajkerska himna „Harley-luja“ je jedina pesma otpevana na nemačkom koja se našla na CD sempleru objavljenom povodom stogodišnjice Harli Dejvidsona, uz inostrane zvezde poput Judas Priests, UFO ili Doro.

– Ovo je naša prva poseta Srbiji i zaista smo uzbuđeni što ćemo upoznati Beograd i ljude koje ranije nismo videli! Zbog toga se bavimo ovim: dolazimo do novih mesta i ljudi. Stara izreka kaže: nema stranaca, samo prijatelja koje još niste upoznali – izjavio je frontmen grupe Kris Laut povodom predstojećeg nastupa grupe Ohrenfeindt u Beogradu.

Evropski dan jezika obeležava se od 2001, a slavi jezičku raznolikost Evrope i promoviše učenje jezika. Zahvaljujući prvobitnom uspehu Godine jezika, Savet Evrope je ustanovio 26. septembar kao Evropski dan jezika.

Ohrenfeindt u našu zemlju dolazi uz podršku Gete instituta u Beogradu. (danubeogradu.rs)