Naslovna » Izlasci » Festivali » Jubilarni 15. Kids Fest: Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo
15. Kids Fest: Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo
15. Kids Fest: Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo

Jubilarni 15. Kids Fest: Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo

Jubilarni 15. Kids Fest biće održan u Beogradu ali i drugim gradovima Srbije od 14. do 20. oktobra 2019. uz brižljivo odabran filmski program.

Tradicija održavanja dečijeg filmskog festivala se nastavlja i ove jeseni, jer najmlađa publika, uvek zanteresovana za kvalitetan kulturni sadržaj to i zahteva, saopštili su iz MCF-a koji organizuje ovaj festival.

Program manifestacije Kids Fest 2019 preuzmite ovde! (133 downloads)

Pod sloganom „Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo“ i 19 najkvalitetnijih filmskih ostvarenja, ova manifestacija slaviće veliki istorijski događaj – 50 godina od prvog sletanja na Mesec.

Inspirisan ovim jedinstvenim korakom, temama Meseca, udaljenim planetama, malim stvarima ali velikim delima, ovogodišnji dečiji filmski festivala ima za cilj da prikaže poučne filmove sa istinskim porukama.

Svih sedam dana znatiželjna publika moći će da gleda animirane i igrane filmove, maštovita ostvarenja i 3D avanture snimljene u oviru svetskih produkcija i koprodukcija, te će na programu ovogodišnjeg Kids Fest-a biti filmovi iz Francuske, Belgije, Italje, iz zemalja severne Evrope, Švedske, Danske, Estonije, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država.

Veliki broj filmova je sinhronizovan na srpski jezik, a kao i predhodnih godina Kids Fest je pripremio raznovrstan program koji je namenjen i teen publici (od 12 do 17 godina).

U holu Kombank dvorane biće postavljen Mobilni planetarijum za vreme trajanja festivala. Biće projektovane slike univerzuma, a zainteresovani će moći da otkriju tajne zvezdanog neba i da vide bezbroj spektakularnih objekata u svemiru.

U subotu, 19. oktobra od 10.00, u Kombank dvorani će biti održan veliki šahovski turnir povodom prikazivanja filma „Fahim, mladi princ šaha“.

Ambasador 15. Kids Fest-a je glumac Ivan Jevtović, koji je izjavio:

– Svi smo mi deca. Deca strogih roditelja, deca čuvenih sportista, deca vrednih radnika, deca loših muzičara. Biću ovom prilikom smeo i hrabar da vam otkrijem svoj životni plan! Kad sam kao dete u bioskopskom mraku otkrio istine o svetu i sebi, odlučio sam da ću zauvek biti igrač-dete od akcije. Ne propustite ni jednu priliku da zaronite u bioskopski mrak: to je okean čuda i vaših životnih snova!

15. Kids Fest u Kombank dvorani i drugim srpskim bioskopima

Domaćin 15. Kids Fest-a i ove godine biće Kombank dvorana.

U Beogradu dečiji filmski festival održaće se i u bioskopima: Cineplexx Ušće SC, Cineplexx Delta City, Cineplexx Big, Roda Cineplex, Tuckwood, bioskop „Fontana“ i Cine Grand Capitol park Rakovica.

Biće projekcija i u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex, u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi Vilin grad i Cineplexx Niš.

I ove godine u Pančevu, Novom Sadu i Zrenjaninu posetioci će imati priliku da isprate festival u Cinestar Cinemas.

Pored pomenutih revija filmova 15. Kids Fest-a održava se i u više od 30 gradova širom Srbije.

Sve informacije o festivalu moći će da se pronađu na zvaničnom sajtu Kids Fest-a.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.