Naslovna » Izlasci » Film » Kinoteka: Filmovi koji su bili inspiracija za predstavu „Strah od leptira“
Predstava "Strah od leptira" u UK "Vuk S. Karadžić"
Predstava "Strah od leptira" u UK "Vuk S. Karadžić"

Kinoteka: Filmovi koji su bili inspiracija za predstavu „Strah od leptira“

U utorak i sredu, 1. i 2. oktobra 2019, biće prikazani filmovi koji su bili inspiracija za novu predstavu „Strah od leptira“ rediteljke Isidore Goncić.

Spisateljica Galina Maksimović je po motivima romana „Poljubac žene pauka“ argentinskog pisca Manuela Puiga, radnju predstave smestila u srpski zatvor tokom druge polovine devedesetih, u kome su Vjeran Miladinović Merlinka, uhapšen zbog prostitucije, i politički zatvorenik Nikola. Vjeran, da bi olakšao Nikoli pošto ga policija tuče, prepričava domaće filmove, koje će beogradska publika moći da vidi 1. i 2. oktobra u Kinoteci (Kosovska 11).

Ove specijalne projekcije počinju u utorak, 1. oktobar od 18.00, projekcijom filma „Poljubac žene pauka“ u režiji Hektora Babenkoa sa Oskarom nagrađenim Vilijemom Hartom i Raulom Huliom u glavnim ulogama.

Glumci iz predstave „Strah od leptira“, Dušan Kaličanin i Zoran Pajić predstaviće film i predstavu publici.

Iste večeri od 20.30 biće prikazan film Darka Bajića „Crni Bombarder“ sa Anicom Dobrom i Draganom Bjelogrlićem u glavnim ulogama.

U sredu, 2. oktobra od 18.00, na repertoaru je film Srđana Karanovića „Virdžina“ sa Miodragom Krivokapićem i Martom Keler u glavnim ulogama, dok je termin od 20.30 rezervisan za film Želimira Žilnika „Marble Ass“ sa Vjeranom Miladinovićem Merlinkom i Nenadom Rackovićem u glavnim ulogama.

Predstava „Strah od leptira“ je nastala u produkciji Merlinka festivala i UK „Vuk Stefanović Karadžić“, a na repertoaru je 15. i 29. oktobra od 20.00, na sceni „Aleksandar Popović“ u UK „Vuk“. (danubeogradu.rs)